Ayrıca raporda çeşitli ülkelerin hükümetlerine çağrıda bulunarak Dran Üreticisi Dajiang başta ve Çin yönetiminin Uygur bölgesinde izleme sistemine katkı ve yardımcı olan diğer şirketleri cezalandırmaları çağrısında da bulundu.
Rapora göre Dajiang şirketi uzun süredir Uygur bölgesinde Uygurlara karşı kollektif gözetim operasyonlarında yer alıyor ve aynı zamanda polis teşkilatlarına ekipman tedarik etme sözleşmelerinden de kazanç sağlıyor. Çin’in kamu güvenliği (PSS) departmanı, 2019’dan 2022’ye kadar Dajiang’dan çok sayıda dron satın aldığı bilgisi raporda yer alıyor. Ayrıca Çin Ordusunun(ÇHKO) Uygurların bastırılmasında rolünün çok büyük olduğu de belirtiliyor.
Dajiang, küresel pazarın yüzde 70’ini oluşturan dünyanın en büyük insansız hava aracı üreticisidir. Yıllık gelir milyarlarca dolara ulaşabilir. Ürünleri Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Avustralya dahil 43 ülkedeki pazarlara yayıldı. Drone kameralarıyla tanınan Dajiang’ın müşterileri, fotoğrafçılardan film yapımcılarına, polis teşkilatlarından askeri kuvvetlere kadar çeşitlilik gösteriyor.
Uygur İnsan Hakları Vakfı İcra Direktörü Omar Kang, tüketicilerin yüzde 80’inin Dajiang şirketi tarafından üretilen drone’lara sahip olmasının şaşırtıcı olduğunu söyledi. Ancak bu şirket Uygurlara karşı işlenen soykırım ve insanlığa karşı suçların suç ortağıdır. Yani bu şirketin ürünlerini alan veya satan herkes bu Çinli şirketin insan hakları suçları işlemesine yardımcı oluyor.
Rapora göre birçok hükümet Dajiang’a ticari kısıtlamalar getirdi. Ancak bu önlemler devlet kurumlarının, işletmelerin ve tüketicilerin Dajiang insansız hava araçlarını satın almaya devam etmesini engellemedi. Dajiang şirketi kendisini “hayat kurtarmaya ve topluma fayda sağlamaya” adamış bir şirket olarak tanıtsa da, Uygur bölgesindeki soykırıma yardım etmedeki rolü çok büyük. Bu nedenle kendisine kapsamlı bir mali ceza uygulanması gerekmektedir.