Son Dakika
Geçtiğimiz hafta,tutuldukları Malezya sınırındaki bir Hapishaneden kaçan 25 Uygur Türkü’nden bir kişinin daha bugün yakalandığı bildirildi.
Türkistantimes haber sitesinin Uygurca versiyonunda konu ile ilgili yer alan bilgiye göre 31 yaşında olduğu belirtilen Kaçak Uygur Türkü’nün saklandıkları ormanlık alandan gıda satın almak için Tayland’in Sadavinok Raytung kentindeki bir yerleşim yerine gelerek kahvaltılık almak isterken yakalandığı bildirildi.
Songkla 6.bölge Polis Merkezi Amiri Cigisada Baysun’un açıklamalarına göre 31 yaşında olduğu bildirilen Kaçak Uygur Türkü’nün 26 Kasım Pazar günü sabah saat 08,oo sıralarında bir dükkandan yiyecek satın almak isterken yakalandığını ve ve kendisinin birkaç dili akıcı bir şekilde konuşabildiğini bildirdi.Ayrıca, yakalanan Uygur Türkü’nün Türkiye’de yaşayan eşi ve 2 çocuğunu çok özlediğini ve onların yanına gidebilmek için kaçtığını söylediğini de belirtti.
Polis amiri yakalanan Uygur gencinin halen kaçak olan diğer diğer 4 arkadaşının bir ormanlık alanda mahsur ve aç kaldıklarını açlıklarını yağmur suyu içerek gidermeye çalıştıklarını ve Malezya’ya geçmek istediklerini söylediğini de belirtti.
Geçtiğimiz 21 Kasım gecesi Tayland’in güneyinde Malezya sınırına yakın bir kampta üçüncü bir ülkeye veya Çin’e iade edilmek üzere yıllardan beri haksız ve hukuksuz olarak tutulan 25 Uygur Türkü şiddetli yağmurdan yararlanarak Battaniyeleri merdiven olarak kullanarak kaçmıştı.Şimdiye kadar bunlardar 2 kişi Tayland polislerince ve bir kişi ise.Malezya güvenlik güçlerince yakalandığı açıklanmıştı.
Merkezi Almanya’da bulunan Dünya Uygur Kurultayı’nın Tayland’ta tutulan ve kaçtıktan sonra yakalanan Uygur Türklerinin Çin’e geri verilmemesi için girişimlere başladığı bildirildi.
BENZER HABERLER