logo

trugen jacn
05 Ağustos 2024

ŞİÖ.’NÜN DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ “TERÖRLE MÜCADELE TATBİKATI” ÇİN’İN SAVAŞ HAZIRLIĞIDIR !

Şanghay-hemkarlıq-terörlüq-namayiş

Asya Uygur ( Doğu Türkistanlı Araştırmacı Yazar – Hollanda)

Şanghay İşbirliği Örgütü’nün  Doğu Türkistan’da gerçekleştirdiği ” Terörle Ortak Mücadele İçin Tatbikatı” Aslında Çin’in Savaş Hazırlığıdır !

Şanghay İşbirliği Örgütü, kurulduğu günden bu yana “terörle mücadeleyi” bahane ederek, bunu varlığının ve rejimin güvenliğinin sağlanması için kullanıyor.

Şanghay İşbirliği Örgütü, 24 Temmuz’da Uygur dilinde “2024 Terörle Mücadele İşbirliği” adı altında bir tatbikat düzenledi. Şangay İşbirliği Örgütü’nün doğası gereği “terörle mücadele” örgütün kuruluş nedenlerinin en önemlilerinden biridir. Örgüt, terörle mücadelede işbirliği kurulduğu günden bu yana bu tür tatbikatları düzenli olarak yürütüyor. Ama bu tatbikat gerçekten de Uygur’da ilk kez yapılıyor. Şaşırtıcı olan ise bu tür tatbikatların Uygur direnişinin yaşandığı yıllarda değil, Çin’in “yıllardır Sincan’da tek bir terör olayı yaşanmadığını” öne sürdüğü bir dönemde yapılmış olması. Bununla birlikte, bu tatbikatın Uygur’da yapılmasının arkasında başka bir nedenin olduğu açıktır.

Genellikle hükümet medyası, Çin’de meydana gelen siyasi konular, olaylar, yeni politikalar vb. gibi çeşitli “haberler” hakkında bir tanım olarak er ya da geç bir veya daha fazla makale yayınlayacaktır. Aynı şekilde 25 Temmuz’da China News Network’te bu askeri tatbikata ilişkin yazarsız bir makale yayımlandı. Yazının başlığı “Şangay İşbirliği Örgütü ortak tatbikatının gerçek amacı nedir?” Oldu. Nitekim makalede yazar, Uygurcadaki bu tatbikatın sebebini, amacını ve Çin’in şu anda yürütmekte olduğu diğer tatbikatlarla ilişkisini detaylı bir şekilde anlatmıştır.

Yazıda, ortak tatbikat sahnesine bakıldığında şok edici bir manzara görülmekte, Sincan’ın geniş topraklarında çeşitli tank ve savaş uçaklarının muhteşem sesler çıkarması ve özel kuvvet askerlerinin hatasız olarak hedefe paraşütle inmesi büyük bir olay yaratabilmektedir. insan kalbindeki açıklanamayan korku; Ayrıca yüksek yoğunluklu simüle savaşa katılan tüm tarafların, terörle mücadele istihbaratından bilgi savaşına, fiili savaşa kadar en ileri askeri teknoloji ve taktikleri sergiledikleri, her bağlantının birbiriyle yakından bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Yazıda, tatbikatın gerçek anlamda bir askeri tatbikat değil, aynı zamanda bir psikolojik savaş tatbikatı olduğu da askeri gücünü göstererek, Şangay İşbirliği Örgütü üyesi ülkelerin başa çıkma kabiliyetine sahip olduğu mesajını dünyaya vermiştir. herhangi bir güvenlik tehdidi; Mesajın kaçınılmaz olarak “Sincan’ı istikrarsızlaştırmaya çalışan bazı insanlara ciddi bir darbe” olacağı belirtildi. Bu tatbikatın amacının sadece Uygurlar değil, Uygur meselesini önemseyen, Uygurlara karşı işlediği suçlardan dolayı Çin’i suçlayan, Çin’e ambargo uygulayan ve ciddi zarara yol açan ABD öncülüğündeki Batılı ülkeler olduğu açıktır. Çin ekonomisine.

Geriye dönüp bakıldığında Çin, bu yılın temmuz ayında diğer ülkelerle ortak tatbikatlar yapmakla kalmadı, bunları yürütmeye de devam edecek. Bu konu 30 Temmuz’da Çin Haber Ağı’nda yayınlanan bir makalede daha net bir şekilde anlatıldı. “Halk Kurtuluş Ordusu küresel ortak askeri tatbikat düzenleyerek bunu tüm dünyaya ilan etti!” Bu yazıda, rekabetin ve fırsatların her zaman eşit olduğu bir çağda, Çin ordusunun sınırı geçip dünyayla yüzleşmesinin kaçınılmaz bir tercih olduğu söyleniyor. Ayrıca Çin’in mevcut askeri gücü denizde, karada veya havada tam anlamıyla küresel savaş yapabilecek kapasitededir ve Çin ordusunun kısa sürede asker, yiyecek ve silahları savaş alanına taşıyabilme yeteneği bulunmaktadır. Ülkenin dünyanın en güçlü ordusuna sahip olduğu belirtiliyor.

Nitekim Temmuz ayı başında Çin’in Avrupa Birliği eşiğinde NATO için sürpriz olan “Belarus-Çin ortak askeri tatbikatı” da gerçekleştirildi. Daha sonra Rusya ile iş birliği yaparak Güney Çin Denizi’nde ortak tatbikatlar gerçekleştirerek ABD’ye güç gösterdi. Yani Çin, 2024’ten bu yana 9’a yakın ülkeyle çeşitli şekillerde “ortak askeri tatbikatlar” gerçekleştiriyor. Hatta geçtiğimiz günlerde ABD’nin Çin’deki Teklimakan çölünde en yeni F35-F22 savaş uçaklarının, uçaklarının ve Japon askeri üslerinin modellerini inşa ettiği ve bunları bombalama tatbikatları yaptığı ortaya çıktı.

Yukarıdaki olaylardan, Çin ve Şangay İşbirliği Örgütü üyesi ülkelerin gerçekleştirdiği askeri tatbikatların temel amacının terörle mücadele değil, gelecekte olası bir dünya savaşına hazırlık olduğu açıkça görülüyor. Uygur’da gerçekleştirilen bu iş birliği tatbikatı, sadece Şangay İşbirliği Örgütü’ne üye ülkeler arasında bir iş birliği değil, Çin’i destekleyen ve Batı dünyasına karşı savaşa Çin ile birlikte katılabilecek ülkeler arasında da bir iş birliğidir.

Çin’in küresel işbirliği tatbikatının bir diğer önemli özelliği de “Sinyal Savaşı”ndaki işbirliğidir ve bu tür bir bilgi işbirliğinin askeri bir tatbikatın yerini alması gerçekten şok edicidir.

“Bilgi savaşı” aslında bilim ve teknoloji yoluyla beyin yıkama ve kolektif eylem anlamına geliyor. Çin’in “Uchur”u askeri silah olarak kullanması kesinlikle bir yenilik değil. Bilginin bir araç olarak kullanılması, Çin’in ulus inşasında, varoluşunda ve gelişiminde güvendiği “üç araçtan” ​​biri olarak değerlendiriliyor. Bu üç araç partinin ordusunu arttırmak, bilgi yoluyla beyin yıkamak (kolektif inşa) ve mücadeledir. Çin’in uluslararası ortak askeri tatbikata “Önemli Vizyon”u taşıması kesinlikle iyiye alamet değil. Çünkü bu şekilde Çin, Çin içindeki insanların ötesine geçebilir ve Çin, ortak ülkelerin insanlarının beyinlerini yıkayabilir ve onları Batılı ülkeleri yok etmek için kullanabilir. Daha önce Çin Ordusu tarafından Çinli gurbetçiler kullanıldıysa, artık Çin ile ortak askeri tatbikat yapan ülkelerin vatandaşları da aynı şekilde kullanabilecek. O dönemde Batı dünyasının ileri bilim ve teknolojisini çalmak, demokratik sistemi bozmak ve bir iç savaş başlatmak, doğal olarak Çin’in, ABD’nin başını çektiği batı dünyasını yenmesi için birçok fırsat yaratacaktır!

Share
195 Kez Görüntülendi.