logo

trugen jacn
25 Temmuz 2019

İŞGALCİ ÇİN, DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ İNSANLIK DIŞI CİNAYETLERİNİ ARTTIRARAK SÜRDÜRÜYOR

Çin’in Doğu Türkistan’da Müslümanlara uyguladığı baskıcı politikaları ve zulmü Pekin yönetiminin kendi yayınladığı raporla bir kez daha ispatlanmış oldu. Hukuksuz eylemlerini kendi elleriyle ispatlayan Pekin yönetiminin raporuna göre binlerce kişi gözaltına altına alındı.

Çin toplama kampları ve zulüm resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Uygur Türklerinin yaşadığı Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki kamplar nedeniyle uluslararası arenada eleştirilen Pekin yönetimi, eyalette 2014’ten bu yana “azılı terörist” olarak iddia ettiği bin 588 kişinin tamamen etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Çin Devlet Konseyi Enformasyon Ofisince “Yeni Dönemde Ulusal Savunma” başlığıyla yayımlanan “Beyaz Kitap” raporunda, ulusal savunma alanında reform ve politikalarla, bölgesel ve küresel meselelere ilişkin açıklamalar yer aldı.

Çin toplama kampları ve zulüm resimleri ile ilgili görsel sonucu

BM’den gözaltıların durdurulma çağrısı

Uygur Türklerinin yaşadığı Sincan’daki kamplar nedeniyle eleştirilen Pekin yönetiminin raporunda, Çin’in “terörün ve aşırıcılığın” her türlüsüne kararlılıkla karşı çıkacağı belirtilerek, “2014’ten bu yana Sincan Uygur Özerk Bölgesi hükümetinin yardımıyla, bin 588 ‘azılı terörist’ tamamen etkisiz hale getirildi, 12 bin 995 “azılı terörist” tutuklandı.” ifadelerine yer verilerek Doğu Türkistanlı Müslümanların özgürlüklerinin elinden gasp edildiği bir kez daha ispatlanmış oldu.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyine üye 22 ülke, 11 Temmuz’da Çin’in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Uygur Türkleri ve diğer azınlıklara yönelik muamelesini eleştiren ve kitlesel gözaltıların durdurulması çağrısında bulunan mektup imzalamıştı. 

Çin toplama kampları ve zulüm resimleri ile ilgili görsel sonucu

Suçsuz yere alıkonuluyorlar

İnsan Hakları İzleme Örgütünün (HRW) raporunda, son 2 yılda Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde çok sayıda kişinin “önleyici polisiye tedbir” adı altında suçsuz yere alıkonulduğu ve siyasi bakımdan tehlikeli olarak değerlendirilen bireylerin herhangi bir yargı kararı olmaksızın toplama kamplarına gönderildiği belirtilmişti. 

BM ve diğer uluslararası örgütler, kampların incelemeye açılması çağrılarını yinelerken, Çin şu ana kadar kendi belirlediği birkaç kampın az sayıda yabancı diplomat ve basın mensubu tarafından kısmen görülmesine izin verdi. Çin makamları, BM yetkililerinin doğrudan bilgi almak amacıyla bölgede serbestçe inceleme yapma talebini geri çeviriyor.

Kaynak: //www.dirilispostasi.com/dunya/boris-johnson-kimdir-5d384a9cc0d1c5515a261b35 (AA– Pekin-Çin)

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
3380 Kez Görüntülendi.