Son Dakika
16 Şubat’ta Senato Maliye Komitesi, “ABD Ticaret Yasalarının Yenilenmesi, Zorla Çalıştırmayla Mücadele ve Amerikalı İşçilerin Korunması” başlıklı bir oturum düzenledi ve tartışma konusuna odaklandı.
ABD Senatosu Finans Komitesi başkanı Senatör Ron Wyden yaptığı konuşmada, Çinli iş dolandırıcılığının ve devlet destekli Uygur zorla çalıştırmanın Amerikan işçilerinin çıkarlarına doğrudan zarar verdiğine dikkat çekti.
Konuşmasında, “Ticari dolandırıcılığın en çarpıcı örneği, Uygurların devlet eliyle zorla çalıştırılmasıdır” dedi. “Devlet destekli zorla çalıştırma Uygur bölgesinde çok yaygın” dedi. Çin hükümeti keyfi olarak bir milyondan fazla Uygur ve diğer Müslüman azınlığı tutukladı, yeniden eğitim kamplarına attı ve ailelerinden ayrı, en kötü koşullarda çalışmaya zorladı. Çinli Uygurlara yönelik bu muamele sadece iğrenç bir ahlaksızlık meselesi değil, aynı zamanda Amerikalıların işine doğrudan bir tehdittir.
“Matematik çok basit,” dedi. Çinli şirketler, son derece düşük ücretler ödeyerek ve ayrım gözetmeden çevreyi kirleterek Amerikan pazarlarını ucuz mallarla doldurdu. Bizi rekabet açısından dezavantajlı duruma düşürün. Amerikalı işçiler dünyanın en üretken işçileri olsalar bile köle işçiliğiyle rekabet edemezlerdi.
Senatör Ron Weidin yaptığı konuşmada, Uygur zorla çalıştırma ürünlerinin Amerika pazarına girmesini önlemek için ABD’deki her sektörün birlikte çalışması gerektiğini vurgulayarak, şu anda otomobil endüstrisinde Uygur zorla çalıştırmayı araştırdığını söyledi.
Duruşmada çeşitli tedarik zinciri, ulaşım ve işçi hakları kuruluşlarından temsilciler ABD ticaret yasalarındaki boşlukların nasıl kapatılacağı, Sınır ve Gümrük Muhafazasının zorla çalıştırma ürünlerine müdahalesinin nasıl daha fazla güçlendirileceği ve Uygurlarla nasıl ele alınacağı konusundaki araştırmalarını sundular. zorla çalıştırma Toplantının tanıklarından biri olan İşçi Hakları Sendikası başkanı Sicot Nwa, Uygur zorunlu çalıştırma ürünlerinin ABD pazarına girişi hakkında özel bir rapor verdi.