Komünist Çin yönetiminin işgalindeki Doğu Türkistan’daki sömürgecilik, Kolonyalizm, ekonomik soykırım ve Uygurları köle/işçi olarak çalıştırılması gibi insanlık dışı suçları işlemekte olduğu gerçeği bir eski Çin Cezaevi İnfaz Koruma Memurlarının eski Başkanının itirafı ile bir kez kanıtlandı.
Özgür Asya radyosunun haberinde Doğu Türkistan’ın Korla kentindeki bir Cezaevi Gardiyanlarının eski Ekip Başkanı : ” Uygur bölgesine göç eden etnik Çinlilere cezaevinin tarım arazisini sözleşme ile onlara kiralıyoruz. Hapishanede tutulan hükümlüleri ise Çinli göçmenlere kiralanan bu tarlalarda çalıştırıyoruz.” dediğini bildirdi.
Çinli Gardiyan : Fabrika, İşletme ve Tarımda 10 Bin Mahkum Çalıştırılıyor
Radyo muhabirine konuşan Çinli Baş Gardiyan Cezaevleriyle ilgili soruları şöyle cevaplandırdı :
- Korla Cezaevini ait Çinli göçmenlere kiralanan 10 bin dönümden fazla ekili arazi vardır. Bu araziler Çinli göçmenlere ihale usulü ile kiralanıyor. Cezaevi’nde cezasını çekmekte olan 10 bin mahkum bu arazilerde zorla çalıştırılmaktadır.
- Cezaevine ait “Keifachu” adı ile yeni tarım arazileri kazanma adı verilen işletmeye ait Çimento Fabrikası dahil çeşitli üretim tesisleri de vardır.
- Bu üretim tesislerinde/Fabrikalar içinde Çorap örme fabrikası, Eldiven fabrikası, Ağaç İşleme fabrikası gibi 10’dan fazla fabrika bulunmaktadır.
Bu bilgileri açıklayan Çinli Baş Gardiyan zorla çalıştırılan bu 10 bin hükümlünün siyasi veya sosyal mahkum mu olduğu yolundaki soruları cevapsız bıraktığı bildirildi. Ancak, daha önce ulaşılan bilgilere göre Korla’daki bu Cezaevinde Hoten Pedagoji Enstitüsü’nden “Aşırı Dinci/Radikal- Milli Bölücü ” suçlaması ile tutuklanarak mahkum edilen 30 kadar öğretim üyesinin bu Cezaevinde tutuluyor.
LAVGAY Merkezi : Zorla Köle/İşçilik ÇKP’nin Temel Bir Uygulaması
ABD.merkezli KAVGAY Araştırmları Merkezi Çin’in tutuklu ve hükümlüleri ” Zorla Köle/İşçi Çalıştırma ve Mahkumları Çalıştırarak Dönüştürme ” adını verdiği bu cezalandırma uygulamalarının ÇKP iktidarının kurulduğu 1949’dan beri temel ve değişmeyen bir cezalandırma sistemi olduğunu belirtiyor.
Merkezin kurumsal İnternet Sitesinde yer alan bilgiler şöyle ;
- ÇKP Yönetiminin tutuklu ve hükümlüleri Çalışma/Emekle Dönüştürme sistemi, Çin Halk Cumhuriyeti’nin kurulduğu 1949 yılında başladı.
- Çin, bu insanlık dışı çağdışı uygulamalarına yönelik uluslararası toplumun yoğun tepki ve şiddetli baskıları sonucu bu sisteme 1994 yılına son verdiğini açıkladı.
- Ancak, Çin, bu sistem uygulamadan kaldırdığını iddia etse de, bu cezalandırma sistemi başka isimler altında sürdürülmektedir.
2017’den Beri Toplama Kampları Sistemi Köle/İşçilik Yürürlükte
Çin yönetimi her ne kadar Lavgay(Emekle/Zorla Çalıştırarak Dönüştürme) sistemini kaldırdığını ilan etmiş olsa 2017’de bu sistemden daha da kötü Toplama Kampları sistemini uygulamaya koymuştur.
Toplama kamplarında tutulanlara uygulanan baskı, zulüm ve işkenceler şöyle ;
- Binlerce kişinin aynı anda tutuklanması ve Toplama Kamplarına Hapsedilmeleri
- Toplama Kamplarındaki tutuklulara sistemli olarak fiziki ve psikolojik işkence yapılması
- Kamptaki kadınların zorla kısırlaştırılması
- Tutuklu kadınlara sistemli taciz ve saldırılar yapılması
- Toplumun temel yapısı olan aile kurumunun bilinçli olarak yok edilmesi
- Aile bireylerinin bir birlerinden zorla koparılması
- Ortada kalan Kimsesiz çocukların Çocuk Kamplarında Çinliye dönüştürülmesi
- Kamplardaki ağır yaşam şartları, yetersiz beslenme, hijyenik olmayan ortam, yeterli sağlık yardımı yapılmaması ve yapılan bu insanlık dışı baskı, zulüm ve işkenceler sonucu milyonlarca tutuklu zamanla fiziksel ve psikolojik ve zihinsel olarak zayıf düşürülmekte ve zamanla toplu ölümlerle etnik soykırım uygulamaktadır.