Son Dakika
Adı,Soyadı : Nur Bekri 1962 Doğu Türkistan’ın İli Vilayeti Borötala İlçesi doğumlu.Gençliğinden hatta çocukluğundan itibaren ÇKP,Pioner(Çocuk ÇKP’lı) Yaşlar İttifakı(Genç Komünistler Birliği) ve daha sonra ÇKP Üyesi. Şimdiye kadar İşgalci Çin’in yerli işbirlikçisi ve adi Vatan haini Alçak. ÇKP.nin çeşitli kadamelerinde kendi Milletine yönelik hiyanetlerinin karşılığını alarak HAİNLİKİTE hızla yükseldi ve 2009 Urumçi katliamından sonra sözde Uygur Özerk Bölgesi Hükümeti’nın Kukla Başbakanı ve bölgesel ÇKP.genel sekreter Yardımcısı olarak atandı. 2015’de Doğu Türkistan’daki ÇKP Faşist yönetiminin bu görevlerindeki başarısından dolayı Pekin’e terfi ettirilerek Çin Enerji Ajansı Başkanlığına getirildi. Geçtiğimiz yıl Çin’in Nazi Kampları uygulaması ile birlikte Pekin’de tutuklanarak hapsedildi. ÇKP’nin güdümlü mahkemesinde yargılandı.Mahkemedeki duruşmasında ağlama görüntüleri medyaya yansıdı.ÇKP.bu İşbirlikçi Vatan haini alçağı Uygur siyasilerinden rüşvet almak – devlet imkanlarıyla aile fertlerine özel şoför ve lüks araba hizmeti verdirmek gibi suçlardan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.
UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)
Çin’in eski Milli Enerji İdaresi Başkanı Doğu Türkistan asıllı Nur Bekri rüşvet aldığı suçlamasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Bekri, Çin hükümetinde görev yapan en üst düzey Uygur memurlardan biriydi. Çin Yargıtay’ı ülkenin en büyük sosyal medya platformlarından Weibo’da yaptığı yazılı açıklamada Bekri’nin duruşmada suçunu itiraf ettiğini duyurdu. 57 yaşındaki Uygur siyasinin rüşvet almak, devlet imkanlarıyla aile fertlerine özel şoför ve lüks araba hizmeti verdirmek gibi suçlardan ceza aldığı belirtildi.Sincan Özer Bölgesi’nin başkenti Urumçi’nin eski valilerinden olan Bekri, 1982 yılında katıldığı Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) disiplin kurallarını ve kanunlarını ihlal etme suçlamasıyla geçtiğimiz eylül ayında gözaltına alınmıştı.
Müslüman azınlıkların özgürlüklerini kısıtlayan politikaları savunduğu bilinen Bekri’nin Sincan valisi olduğu dönemde çıkan etnik çatışmalarda en az 200 kişi hayatını kaybetmişti.
Çin’de rüşvet almak, uyuşturucu kaçakçılığı ve casusluk gibi suçlardan hüküm giyenler genellikle idam cezasına çarptırılıyor. Ancak Komunist Parti’ye üye olan birçok siyasi ve iş insanının “hediyeleşme” adı altında birbirlerine rüşvet verdiği biliniyor.
Çin’de oldukça yaygın olduğu bilinen bu gelenek, Komunist Parti’ye yakın olan kişiler tarafından uygulandıysa çoğunlukla görmezden geliniyor.
Sincan’da bir milyonun üzerinde Uygur Türkünün eğitim merkezleri adı altındaki toplama kamplarında tutulduğu uluslararası kamuoyunun gündeminde tartışılmaya devam eden bir konu.
Etiketler: Çin » Dünya » Genel » Görüş Yorum » Haber » insan hakları » SiyasetBENZER HABERLER