logo

trugen jacn

İSLAM ÜLKELERİNDEN UTANÇ VERİCİ AÇIKLAMA :İŞGALE ÖVGÜ-TÜRK SOYKIRIMINA DESTEK !

Doğu Türkistan'ı ziyaret eden Arap yetkililerden utanç verici Çin övgüsü - QHA - Kırım Haber Ajansı

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Komünist Çin yönetiminin daveti ile  İşgalindeki Doğu Türkistan’ı ziyaret eden İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Heyeti : ” Uygur  Bölgesindeki olağanüstü gelişmeleri  görünce hayran kaldık !”  sözleri ile  İşgalci Çin’e övgü ve  Uygur soykırımına destek  açıklamasında bulunduğu bildirildi.

 Çin  Yönetiminin resmi Yeni Çin(Xinhua) Haber Ajansı  Suudi Arabistan’ın İslam İşbirliği Teşkilatı Temsilci yardımcısı Khan Abdulwahab Kaşif’in yaptığı bir açıklamayı haber bülteninde yer verdi.  Haberde Heyet Başkanı Kaşif’in Uygur bölgesindeki gelişmelere  hayran kaldıklarını bildirdiğini, bölgenin   dünya üzerindeki imajını daha doğru hale getirmek için  Çin ile İslam ülkeleri ve Örgüt arasında karşılıklı etkiyi güçlendirmenin önemlı olduğunu vurguladığı de bildirdi.

ÇKP’nin  İngilizce olarak küresel çapta yayınlanan  “China Global Times”ın diğer bir haberine göre, Pekin’in Urumçi’ye atadığı Sözde  Uygur Özerk Bölgesi ÇKP Bölgesel Parti Sekreteri Ma Xingrui’nin, 18 Ekim’de heyetle görüştüğü bilgiisini de paylaştı. Haberde ayrıca Heyeti kabulü sırasında konuşan CKP Sekreteri Rui’nin ” Uygur bölgesindeki yaşayan tüm ulusların kardeşçe ve barış içinde yaşadığını iddia etti ve Çin’in Uygur bölgesindeki  Çinli olmayan etnik  Türklere baskı, zulüm ve etnik soykırım  yapıldığı iddialarının , ABD öncülüğündeki Batılı ülkelerin Uygur meselesi kışkırtmak amaçlı söylemler  olduğunu  öne sürerek  batılı ülkeleri bir kez daha eleştirdiği bildirildi.

Çin  resmi medyası  İİT. Önderliğindeki İslam Ülkelerine mensup, 32 kişilik bir heyetin 16-19 Ekim tarihleri ​​arasında Urumçi, Turpan, Kumul başta bir çok kenti  ziyaret ettiğini ve “Bölgede yaşayan farklı etnik  kökenli gruplar arasındaki sosyal istikrar, uyum ve huzur içinde birlikte yaşadıklarından dolayı mutlu olduklarını ve aynı zamanda  ortak kalkınma  yolundaki ilerlemeleri karşısında şaşırdıklarını”  ifade ettiklerini de önü sürdü.

Çin,Doğu Türkistan’daki Baskı,Zulüm ve Soykırım Suçlarının Üzerini Örtmek İçin Müslüman Ülkeleri Kullanıyor

Çin  Yönetimi,  uluslararası toplumun  işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan  Uygurlar başta diğer Türk halklarına yönelik insanlık ve etnik soykırım suçlarına  tepki ve eleştirilerini boşa çıkarmak ve bu  insanlık suçlarının sorumluluğundan kurtulabilmek için  için son aylarda   dünyayı  aldatma  ve göz boyamaya yönelik bazı  girişimlerde  bulunuyor. Bunun için  Türkiye başta Arap  ve İslam ülkeleri ile kendi güdümündeki bazı devletlerden ve İslam İşbirliği Örgütü başta bir çok uluslararası kuruluş Temsilcilerini   tüm  masraflarını karşılayarak  işgalindeki Doğu Türkistan’ı ziyaret ettirerek yeni  diplomatik  kampanyaya başlamış bulunuyor. Çin işgal yönetimi  en son Suudi Arabistan’ın Cidde kenti merkezli , İslam İşbirliği Teşkilatı  Genel Sekreteri ile üyesi devletlerin  örgüt nezdindeki Temsilcileri ve yetkililerinden oluşan kalabalık bir heyeti   geçtiğimiz hafta son kez daha Doğu Türkistan’a götürdü ve inceden hazırladıkları  Çin tiyatrosunu seyrettirerek  onları kandırmayı başarmış bulunuyor.  Heyetin   Suudi Arabistan, Tacikistan, Kamerun, İran, Mali ve İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi diğer ülkelerin  temsilcilerinden oluştuğu  bildirildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkeler ve örgüt yetkililerinden oluşan bir heyet  bir yıl önce ( Ağustos 2023’te)  Çin Yönetiminin daveti ile Uygur bölgesini  ziyaret  etmiş ve Zin basınına yaptığı açıklamalarla ve Çin’in  Müslüman Uygurlara yönelik baskıcı Politikalarını  övmüş  ve Müslüman Türk soykırımına destek verdiklerini  belirmişti.

BM. :  Çin’in   Uygur Bölgesindeki  İnsan hakları İhlalleri İnsanlık ve Etnik Soykırımıdır

Çin komünist Yönetimi 1949’da  bağımsız Doğu Türkistan Cumhuriyetini silah zoru ile yıkarak Doğu Türkistan’i işgal etti ve 75 yıldır,bu ülkede baskı,zulüm,etnik soykırım ve asimilasyon uyguluyor. Çin işgal yönetimi 01 Nisan 2017’de  kabul ettiği “Aşırılıkla ve Törürcülerle Savaş” kampanyası ile  bu ülkenin tarihi sakin ve sahipleri olan Türklere karşı  topyekün savaş açmış bulunuyor. Ülke genelinde kurduğu yüzlerce Toplama Kamplarında toplu olarak tutukladığı 1-3  arasında insanı esir olarak tutuyor. Bu durum BM İnsan Hakları Yüksek Komiserlığince hazırlanan bir rapor Ağustos/2022 de yayınlandı. Raporda ” Çin’in Uygurlara yönelik muamelesinin “insanlığa karşı suç teşkil edebileceğini” açıklandı. Ayrıca,11 Batılı ülke de 2021’de Çin’in Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlallerini İnsanlık ve Etnik Soykırım Suçu olarak kabul ettiğini bildirdi.    İslam İşbirliği Örgütü  ve müslüman ülkeler  Müslüman Uygurların haklarını savunmaları gerekirken, İşgalci Çin’in yanında yer alıyor. Ayrıca, BM.başta olmak üzere uluslararası platformlarda Çin’in tezlerini destekliyor.   Bu durum  Batılı ülkeler  ile Müslüman ülkeler arasında  tartışmalara sebep oluyor.

Share
21 Kez Görüntülendi.