logo

trugen jacn

YAZAR PEKGÖZ : ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN SOYKIRIMI,TÜM İNSANLIK İÇİN DE BİR TEHDİTTİR!

Yazghuchi-Ozan-Pekgoz

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Araştırmacı-Yazar Sayın Ozan Tokgöz Çin yönetiminin işgalindeki Doğu Türkistan’da Uygurlar başta diğer tüm Türk halklarına  yönelik insanlık suçları ile etnik soykırım  uygulamalarının  yalnız onlar için değil, Türkistan Cumhuriyetleri başta uluslararası toplum ve tüm insanlık için bir tehdit oluşturduğunu açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanı Yi’nin  Sözleri üzerine  Uygur Soykırımı Hakkında Bir Kitap Yazmaya Karar Verdim

“DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ TÜRK SOYKIRIMI” kitabının yazarı Ozan Pekgöz, Özgür Asya radyosu Ankara Temsilcisi Erkin Tarım’a   kitabı  yazması ile ilgili olarak  yaptığı açıklamada şunları söyledi : ”  Doğu Türkistan konusu benim her zaman ilgi duyduğum ve  dikkatimi çeken bir konu idi  ve bu konuda yazılar kaleme alarak yayınladım. Bu kitabı yazma fikri, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin 2021 yılında Türkiye’ye yaptığı resmi ziyaret sırasında  ülkemizde  gösterdiği tavır ve konuşmaları  beni çok etkiledi ve beni adeta şoke etti. Çünkü, Çinli Bakan  benim ülkemin başkentinde çok sıra dışı kaba  tavırlar ortaya koydu ve konuşmasında   Çin’in kendi hayalı ürünü  olan Sözde  “Doğu Türkistan İslami Hareketi” üzerinden mazlum Uygur Kardeşlerimizi terörcülükle suçladı ve hatta Türkiye’nin de kendilerinin bu iddialarını kabul ve desteklediğini  de ileri sürerek Mevkidaşı Bakanımıza teşekkür etti. Sayın Bakan  bırakın Uygurların haksız olarak suçlanmasına tepki göstermek, Çinli Bakan Yi’yi adeta onaylarcasına  tebessüm ederek  çok zayıf bir tavır sergiledi. Tv.larda yayınlanan bu sahneler  beni çok sarstı ve adeta kahroldum. Çinli Bakan  Wang Yi’nin Türkiye ziyareti sırasındaki bu umursamaz ve  kibirli tavrı ve  Uygur Kardeşlerimize yönelik kabul edilemez  haksız suçlamalarından  Çinlilerin gerçek niyetini  açıkça anlamış oldum. Ben kitabımda Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlar başta diğer Türk halklarına   yönelik baskı, zulüm ve etnik soykırım suçlarını  bilimsel yol ve yöntemleri kullanarak  erişebildiğim  Soykırımın  tanıkları, çeşitli kaynaklar  gerçek  belge ve  bilgilere göre bu kitabı  yazmaya başladım. Kitabımın Doğu Türkistan meselesi konusunda yanlış algılamalar ve görüşlerin düzeltilmesinde faydalı olacağını  düşünüyorum. Çin yönetiminin  Doğu Türkistan’da Helal Organ adı altında  canlı  organı kaçakçılığına ilişkin de önemli deliller ortaya koymaya çalıştım. Kısacası bu kitapta Çin’in Uygur katliamını siyasi açıdan inceledim. Türkiye’deki Uygurlar hakkındaki yanlış bilgileri düzeltmeye, Türkiye’deki  özellikle sol görüşlü, Atatürkçü   kişi ve guruplara  Doğu Türkistan hakkında doğru bilgiler vermeye çalıştım.

Doğu Türkistan’ı  ve Uygur Diasporasını tanıtmaya Baskı ve Zulmü Her Yönü ile  Anlatmaya  Çabaladım.  

Araştırmacı-Yazar Ozan Pekgöz  yazdığı kitapla ilgili şu bilgeleri paylaştı : ” Doğu Türkistan’ı tarihi, coğrafyası, başta her  yönü  ile anlatmaya ve okuyucuya bilgi vermeye çalıştım. Özellikle Çin Soykırımının başladığı 11 Eylül’den sonra Çin’in polis devleti haline gelmesi ve  11 Eylul’ü  kullanarak Uygurları toptan terörist göstermek  için kullandığı ters propagandaları üzerinde durdum,  Çin’in Uygurlara nasıl  terörist şapkası  giydirmeye çalıştıklarını ve 2017’den sonra  Nazi  Hitler’den ilham ve örnek alarak kurduğu Çin Nazi Kampları ile bu kamplarda  toplu tutuklamalarla esir tuttuğu  masum insanların dramatik durumu  hakkında bilgiler verdim. Bunlara ek olarak, Dünyada ve Türkiye’deki Doğu Türkistan diasporası hakkında de  bilgiler vermeye çalıştım. En önemlisi Kitapta öncelikle tarihi vatanımız Doğu Türkistan ve Doğu Türkistan’ın sahibi olan Uygurlar hakkında  durdum. Daha sonra Çin’in işgalini, yayılmacı politikasını ve Doğu Türkistan’ın eski çağlardan günümüze kadar olan  işgal süreçlerini  anlattım. Kitapta Çin’in 2000 yılında Doğu Türkistan’da soykırım yapmaya nasıl başladığını ve bu soykırımın günümüzde nasıl korku yarattığını anlattım. Bunu güvenilir bilgilere dayanarak yazdım.” şeklinde konuştu.

Çin’in Doğu Türkistan’daki Türk Soykırımı Aslında Tüm  Uluslararası Toplum için de bir Tehdittir

Türk araştırmacı ve yazar Ozan Pekgöz   kitabında Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Türklere yönelik  uyguladığı soykırım konusunu  ilk kez özel bilgiler sistematik  ve bilimsel verilere dayandırdığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü : “Ben kitabımda İşgalci Çin’in Doğu Türkistan’daki  insan hakları ihlalleri baskı, zulüm etnik soykırım ve insanlık suçlarının kanıtları ile birlikte bilimsel olarak ele alarak betimledim. Ben kitabımın adını Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlar başta olmak üzere  Kazaklar, Özbekler, Kırgızlar, Tatarlar,  Salurlar başta diğer Türk  halklarının varlığını de dikkate alarak “Doğu Türkistan’da Türk Soykırımı ” adını verdim. Bütün bu saydıklarım Türk boyları aslında tek Millet ; Türk’türler.   Doğu Türkistan’da Uygurlar acı çekerken, aynı zamanda  diğer Türk halkları da acılar çekmektedir. Çünkü, Çin onlara da zulüm etmekte ve soykırım uygulamaktadır. Çin, bütün bu insanlık dışı suçlarını kendi emperyalist ve yayılmacı emellerinin önünde engel olarak gördüğü  için  Doğu Türkistan’da Türklerine soykırım yaparak toptan yok etmek  ve bu engeli ortadan kaldırmak istemektedir. Bunun için   Çin’in Doğu Türkistan Türklerine yönelik Soykırım ve insanlık suçları  sadece onların varlıkları için bir tehdit değil, aynı zamanda  Türkistan Cumhuriyetlerinde yaşayan Türkler ve uluslararası toplum ve tüm dünya için de bir tehlike ve tehdit olarak görülmelidir.

Kitap  Türkiye’de Sol  Aydınlarınca  Çin’in Doğu Türkistan’daki Soykırımı Konusunda Yazılan İlk Eserdir

Bu kitabın yazılmasında Türk Solu hareketi olarak başta  tüm Arkadaşlarımız  bana büyük destek olmuştur. Sayın Gökçe Fırat’ın bana ilham verdiğini ve  teşvik  ettiğini  burada özellikle  ifade ediyor ve kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.  Şimdiye kadar  Türk Solu dışında Türkiye’de kendilerini Atatürkçü ve  Sol görüşlü olarak ifade edenlerin  Doğu Türkistan konusunda kitap yazdığı görülmemiş ve   bu gurup mensuplarının Doğu Türkistan’daki  bu insanlık sorununa yeterince önem ve değer vermediklerini üzülerek ifade ediyorum. Ama bizler Türk Solu olarak  başta Sayın Gökçe Fırat olmak üzere  yıllardan beri Doğu Türkistan meselesini gündemde tutuyoruz  ve bu insanlık dramının Türkiye’de  duyurulması noktasında çaba sarf ediyoruz. Yazdığım kitap Türkiye’de sol düşünceye sahip bir yazarın ilk kitabı olduğunu söyleyebilirim.

Türk Milleti, Doğu Türkistanlı Kardeşlerine Sahip Çıkıyor- Soykırım hakkında bilgi sahibi ve  Bu konuda  Çin’e  Tepkili

Araştırmacı Yazar Ozan Pekgöz  Çin’in ve Türkiye’deki Çincilerin tüm yalan propagandalarına rağmen  Türk Milletinin Doğu Türkistan konusunda bilgi sahibi ve duyarlı olduğunu ve Çin’e büyük öfke  duyduğunu ve tepki gösterdiğini belirtti ve şöyle dedi : ” Kitap baskıdan çıkmış ancak kitap hakkında duyuru veya  tanıtım yapılmamıştı. Buna rağmen 20-29 Eylül tarihleri ​​arasında Manisa’da düzenlenen kitap fuarında  kitap  satışa sunuldu ve  imza  etkinliği düzenlendi. Ziyaretçiler  kitabımıza büyük ilgi gösterdiğini ve  satın aldığını  sevinerek gördüm. Ayrıca,  Fuarda kitaba ilgi oldukça yoğundu. Kitap imzalarken Vatandaşlar Doğu Türkistan hakkında sorular sordular. Çin’i protesto  eden cümlelerle tepki gösterdiler. Henüz kitabı tam anlamıyla tanıtmasak da insanlar sadece Doğu Türkistan ismine bakarak satın aldılar. Bu durum bile Türk halkının Doğu Türkistanlı Kardeşlerine sahip çıktığını ve Çin’e  ne kadar tepkili olduklarını gösteriyor. Türkiye’de bu tür kitapların sayısı arttıkça, Doğu Türkistan’daki mevcut ciddi insani kriz  hakkında doğru bilgiler verilirse  Doğu Türkistan sorununa Türk Halkının daha fazla  destek olunabileceğini  ve bu kamu oyu baskısının yönetime de yansıyacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Doğu Türkistan Vakfı E. Başkanı Hamit Göktürk katılımıyla ...

Göktürk : Milliyetçi Sol Bir Yazarın Doğu Türkistan Kitabını Yazması Çok Önemli

Doğu Türkistan Vakfı eski Başkanı ve  Uyghurnet.org Haber Sitesi  Yönetmeni Hamit Göktürk  Sayın Ozan  Pekgöz’ün “Doğu Türkistan’da Türk Soykırımı” kitabı hakkında  Özgür Asya radyosuna şöyle konuştu : ”  Kitap yayınlandıktan sonra  hemen kitabın tanıtımını yaptım. Ozan Bey bana imzalı olarak  gönderdi ve kitabı okudum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ben bir Araştırmacı olarak Türk medyasında Doğu Türkistan ve Uygur haberlerini ve yazılarını sürekli takip ederim. Sayın Gökçe Fırat ve Yazarımız Sayın Ozan Pekgöz  yıllardan beri  Türk Solu dergisinde Doğu Türkistan hakkında  yazılar yazar ve haberler paylaşırlar. Zaten Ozan Bey ile  bu yazıları nedeniyle tanıştık ve dost olduk.  Doğu Türkistanlılar  insandır, Türk’tür ve Müslümandırlar.  Onların çektiği sıkıntılar ve acılar tüm insanların acısıdır ve sorunudur elbette. Bu kitabın bence en önemli yanı, Türkiye’de Atatürk’ü, Türk Milletini  ve Milli içerikli sol fikirleri savunan bir yazarın böyle bir kitap yazmış olmasıdır.  Her türden sol düşünceden insanlar  ve guruplar vardır, bunlardan bazıları üzülerek söylüyorum, Doğu Türkistan sorununa  doğru ve gerçekçi bakış açısıyla  yaklaşmıyorlar. Çin’in gözlüğünden bakıyorlar. Doğu Türkistan meselesine her görüşten insanlarımızın sahip çıkması ve gerçekleri dillendirmesi  gerekir.  Onurlu bir insan hangi ideolojiden olursa olsun doğruları gerçekleri görmeli ve soykırım, baskı ve zulüm karşısında haklının ve mazlumun yanında  yer almalı ve durabilmelidir. Önemli olan samimi ve onurlu bir insan olarak  ortak  insani noktada yer alabilmektir bence. Çin’in Doğu Türkistan’daki insanlık ve soykırım suçları gerçeğini  her görüşten insanın bilmesi.  görmesi  ve buna tepki  göstermesi önemlidir.   Bu yüzden kendisini  Milliyetçi   Sol olarak tanımlayan   Sayın yazarın bunu yazmasının önemli olduğunu düşünüyorum.”  sözleri ile değerlendirdi.

  ” Doğu Türkistan’da Türk Soykırımı ”  Kitabının Satın alınabileceği  Yerler
  1. :https://www.ileriyayinlari.com/…/dogu-turkistan-da-turk…
  2. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=
( 345 kez görüntülendi.)
Share
112 Kez Görüntülendi.