logo

trugen jacn

ÇİN,İŞGALİNDEKİ DOĞU TÜRKİSTAN’DA YAŞAYAN TÜRKLERE ETNİK SOYKIRIM YAPIYOR !

 Sezai Keskin
Terör devleti Çin, Doğu Türkistan’da etrafı yüksek duvarlar ve dikenli tellerle çevrili  Toplama Kampları ile hapishanelerde bir milyon civarında Uygur Türkü esir tutuyor. Uygur Türkleri dini ve millî değerlerinden uzaklaşması için katil Çin tarafından insanlık dışı zulme maruz bırakılmışlardır. Halk akıl almaz işkencelerle devlet adına yapılan tüm projelerde köle gibi çalıştırılmaktadır.  ‘İnkılâp’ adı altında ahalinin mülküne el koyulmakta, her türlü hak ve hürriyetleri elinden alınmaktadır. Zulüm politikalarında halkın dini, kültürel medeniyet mirası hedef alınmaktadır. Bölgedeki anaokulları dâhil tüm eğitim kurumlarında Çince mecburi dildir.Tarih boyunca dünyanın birçok bölgesinde zulümler, soykırımlar yaşanmıştır. “Ermeni zulmü”, “Yunan mezalimi”, “Sırp katliamları” yeryüzünde birer kara leke olarak iz bırakmıştır. Günümüzde ise hala en acı örneklerinden biri Çin tarafından yürütülmektedir. Çinliler bölge halkının dinini yaşaması, dilini kullanması ve kültürünü yaşatmasını engellemektedir. Kızıl Çin rejiminin zulmü yeni değil. İşgal ve sömürgeleştirme politikası 1760’daki ilk Mancur istilasından beri aralıksız sürüyor. 1911’de Mancur Hanedanı devrildi fakat Uygurlara yönelik soykırım politikası gevşemedi. On Sekizinci yüzyılın ikinci yarısından itibaren cinayetler artarak sıklaştı. 12 Kasım 1933 tarihinde kurulan Doğu Türkistan İslâm Cumhuriyeti, kuruluşundan On Altı yıl sonra yani 1949’da vahşi Çin’in işgaline uğradı. 1955’de resmî olarak Çin’in otonom bölgesi ilan edilen Doğu Türkistan’da Uygur Türklerinin temel insani hakları ellerinden alındı, zorla göçe zorlandı, hala emsalsiz soykırımlar uygulanıyor. İşgalden bu yana 20 milyon masum insan katledilmiştir. Ülkede vicdan ve seyahat özgürlüğü yasak. Adeta nefes almak bile yasak!ABD kuklası Bir’leş’miş Milletler (BM), Çin’in Güvenlik Konseyi daimi üyesi olması nedeniyle; Batı devletleri de ucuz işgücü sebebiyle Çin’e yaptırım uygulayamıyor. Bundan cesaret alan zalim Çin pervasız vahşetler yapmaktan asla geri durmuyor. Ayrıca tıpkı terörist İsrail gibi İslam ülkelerinin kendi aralarındaki çatışmalarla meşgul olmasını fırsat biliyor. Elli Altı farklı milletten oluşan Çin’in kanlı eylemlerini burada işlemesinin başlıca iki sebebi var. Birincisi, Çin tarihinin en eski, en parlak, en uzun ömürlü hanedanı Türkler tarafından ortadan kaldırılmıştır. Türk ve İslam düşmanı faşist Çin yönetimi bunu ileri sürerek Türklerden intikam almak için her türlü zulmü reva görüyor. İkincisi, yeraltı zenginlikleri ve stratejik konumu sebebiyle Çin, bu eşsiz bölgeyi elde tutmak için hiçbir insani ve vicdanı ölçü tanımıyor. Çin her yıl Taklamakan Çölünde “Nükleer Silah Deneyi” yapıyor. Elliden fazla gerçekleştirilen deneylerin yapıldığı arazide sadece Uygurlar yaşıyor ve insanlarda sıkça ölümcül hastalıklar görülüyor.Yapılması Gerekenler

  • Türkiye’de çoğu insan Doğu Türkistan meselesinde fazla bilgili değil. Doğu Türkistan’ın yerini bilmeyen, adını dahi duymayanlar var. Bu meselenin detaylarını iyi anlatmak lazım.
  • Türkiye’nin geçmişinin bir izi de var Doğu Türkistan’da. Bu nedenle Doğu Türkistan tam kalbimizin ta üzerine düşer!
  • Bugün Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlar, Bumin Kağan’ın 580 senesinde kurduğu Göktürk Devleti’nin bünyesinde yer almışlardır.
  • Haritadaki görüntüsü Anadolu’yu andıran yaklaşık iki milyon kilometrekarelik kadim Türk yurdu, gözümüzden ırak olsa da gönlümüzden uzak kalmasın!
  • Ne diyelim; vampir Çin’in zulmüne Dünya utansın!
  • BM ve Hristiyan Kulübü Batı sadece seyircidir.
  • İslam devletleri ise ölü toprağı altında uyuyor.
  • Tarihte her zaman olduğu gibi şimdi de bu aziz ve ulvi sorumluluk, Türkiye’nin üzerindedir !
  • Dua edelim; Bir gece ağarırken tan, Azad olsun Doğu Türkistan… AMİN

Kaynak : https://www.orduolay.com/makale/21857506/sezai-keskin/dogu-turkistanda-soykirim-var

Share
279 Kez Görüntülendi.