UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)
Doğu Türkistan’ın Teklemakan çölünün Tarım ırmağının döküldüğü Lob Noor gölü civarında yapılan arkeolojik kazılarda bir Türk Prensesi olduğu düşünülen 3 bin 800 yıllık bir kadın mumyası bulundu. Bu keşif İnsanlık tarihini değiştirecek bir keşifti.
Türk Kraliçesi, Lolan Güzeli, Lolan Prensesi veya Lolan Kraliçesi olarak çeşitli adlarla tanımlanan bu 3800 yıllık mumya Çin’in işgali altındaki Uygur özerk bölgesi olan Doğu Türkistan’da bulundu ve halen başkent Urumçi’deki Arkeolojik Müzesinde sergilenmektedir.
Asya’nın binlerce yıl öncesine uzanan gizemli geçmişine ışık tutan tarihi buluş olan bu kadın mumyası, Çin’in politik engellemeleri nedeniyle ABD’de gösterileceği sergiden aniden çıkartılmıştı. Bu gelişme, Asya’nın kökenleri hakkında büyük sırlar saklayan mumyanın üzerindeki tartışmaları tekrar gündeme de getirmiş oldu.
Pekin’in sergilenmesinden rahatsız olduğu mumya 3800 yaşında. Buna rağmen yarı açık gözlerindeki uzun kirpikleri düzgün biçimde korunmuş ve çok iyi durumdaki uzun saçları omuzlarına düşüyor.
DNA TESTİ %100 TÜRK OLDUĞUNU KANITLADI!
Üzerinde bulunan Türklere ait olan kılık kıyafeti ve şaman gelenekleri ile gömüldüğünü kanıtlayan şaman ayinlerinde kullanılan gereç ve simgelerin mezardan çıkması da çok net bir sonuç olarak bu mumyanın % 100 Türklerin Atası olduğunu göstermektedir. Üstelik Lolan Güzelinin yakınında bulunan birçok mumya da yine tıpkı onun gibi özellikler taşıyor. Birçok arkeolog mumyanın Avrupa kökenli olduğunu söylerken, Pekin yönetimine karşı bağımsızlık mücadelesi veren Uygurlara göre ise, Lolan Güzeli Mumyası, hem de civarında bulunan diğer mumyaların tamamının Türk kökenlidir.
Türk Mumyaları Ne Anlama Geliyor?
Türklük Bilimleri Araştırmacısı Kazım MİRŞAN yaptığı araştırmalarda Ön-Türk uygarlıkları tarafından OT-OĞ olarak isimlendirilen Ön-Mısıra M.Ö 3000 Yıllarında Doğu Anadolu’dan Isub-Ög yazısının gittiğini tespit etmiştir. Kazım MİRŞANın bugüne kadar anlamı çözülemeyen 184 adet mısır hiyeroglifini Ön-Türkçe olarak okumuş olduğu ve mumyalama tekniklerinin yine M.Ö. 3000′li yıllarda Altaylarda geliştirildiği düşünülürse Piramit inşa teknolojisinin Eski Mısıra Ön-Türk Uygarlıkları tarafından öğretildiği sonucuna ulaşılmaktadır.
Kuzey Çin’deki Türk Piramitleri
Kuzey Çin’de Sarı nehrin orta kesimlerinde bulunan devasa pramitlerin Türkler tarafından inşa edildiği ve Türklere ait olduğu biliniyor. Tüm İnsanlık tarihini değiştirebilecek bu keşif ; medeniyetin asıl yaratıcılarının başında Türklerin olduğu sonucunu doğurmaktadır.Bu olağanüstü keşif batılı bilim adamları(!) tarafından ısrarla görmezlikten gelinmektedir. İnsanlığın bilgisinden daha uzun süre saklanması mümkün olmayan bu piramitleri başka bir uygarlığa mal etmeyi amaçlayan maksatlı çalışmalar yapılmaktadır.
İlk insan mumyalama tekniğini mükemmel bir şekilde uygulayanlar Altay Türkleridir.(Mısır medeniyetinden yüzyıllarca önce) Doğu Türkistan’da bulunan, Mısır piramitlerinden yüzlerce yıl önce inşa edilen ve Mısır piramitlerinden daha yüksek/büyük olan piramitleri yapanlar elbette ki Türklerdir.
Çin hükümeti buraya girişi tamamı ile yasaklamıştır. Çünkü bu piramitlerin içinde proto–Türk yazılar mevcuttur. Arkeologların dahi girişine kati surette izin verilmiyor. Çünkü bu yeni keşif tarihin tekrar yazılmasını gerektirebilecektir.