logo

trugen jacn

PROF.DR.BAŞER: ÇİN,UYGURLARA SOYKIRIM UYGULARKEN TÜRKİYE VE DÜNYA NEDEN SUSKUN?

Prof. Dr. Bengi Başer hoca, yalnız değildir
UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)
Ülkemizin önde gelen kalp Hastalıkları  Uzmanlarından  Prof. Dr. Bengi BAŞER Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlar başta diğer Türk halklarına yönelik insanlık suçları ile etnik soykırım uygulamaları için :  ” Uygur Türklerine sistematik soykırım uygulanırken dünya neden suskun? Türkiye neden olanlara karşı sağır ve dilsiz ? ” sözleri ile sert tepki gösterdi. 
 Türk  bilim insanı ve kalp Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr.Bengi Başer   bu ifadeleri kişisel X(twetter) sosyal  medya hesabından  dile getirdi.
Prof. Dr. Bengi Başer sosyal medya üzerinden  yaptığı  paylaşımında şunları açıkladı :
”  Uygur Türklerine sistematik soykırım uygulanırken dünya neden suskun? Türkiye neden olanlara karşı sağır ve dilsiz ?
Dün bugün değil, Uygur Türkleri yıllardır Çin zulmüne uğruyor. Müslüman mı, evet Müslümanlar. Peki İsrail’i boykot için Starbucks, McDonald’s gibi işletmeleri basıp Milletin yediğini içtiği sorgulayarak sözüm ona vicdan muhasebesi yapanlar, Çin mallarını neden boykot etmezler?
https://x.com/bengibaser/status/1812515562867618176
Resim
Prof.Dr.Bengi Başer Kimdir ? 

Prof.Dr.Bengi Başer,  1965 yılında Giresunda doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlayıp Kardiyoloji uzmanı olmuştur. Prof.Dr.Bengi Başer, Kadıköy’de bulunan Özel Medicana Kadıköy Hastanesi’nde hastalarına hizmet vermektedir.

Tip mesleğinin yanısıra toplumsal ve sosyal alanlarındaki duyarlığı ile öne çıkan Prof.Dr.Bengi Başer sosyal medya üzerinden Türk dünyasının sorunları ve  özellikle  Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’daki   insanlık ve etnik soykırım  uygulamalarına sosyal medya üzerinden yaptığı  paylaşımları ve açıklamaları ile  insani sorumluluklarını yerine getirerek   en sert şekilde tepkisini ortaya koymaktadır.

Mesleki Alandaki Çalışmaları 

Türk Kardiyoloji Derneği üyeliğ, TKD Basın ve İletisim Grubu’nda uzun yıllar aktif görev yaptı. Euroaspire III çalısmasının Türkiye ayağında primer yürütücüsüdür.

  • Girişimsel Kardiyoloji ile Türkiye Klinikleri dergilerinin hakem kurulunda yer almıştır.
  • 3. Uluslararasi Nükleer Onkoloji ve 12. Ulusal Nükleer Tip kongrelerinde (1998) Seçkin Bildiri ödülleri aldim.
  • Girisimsel kardiyoloji kilavuzu ve girisimsel kardiyoloji kitaplarinin hazırlanmasında görev almıştır.

Katıldığı  Mesleki Sertefika  Programlar  

  1. Uluslararasi Sağlık l Çalisanlari Egitim Programi, Hasta Iletisimi, Kwantlen Politeknik Universitesi, Vancouver, Kanada 2010
  2. Shiatsu ve Geleneksel Çin Tibbi Egitimi, anada Shiatsu College, Vancouver, Kanada 2012

YAYINLAR

Evliliği öncesi Yaymacı  ve sonrası Başer soyadı ile yayınlanmış  130 adet yerli ve yabancı, makale ve bildirileri vardır.

TEDAVİLER

  • Perkütan koroner girişim(koroner anjiyoplasti)
  • Kan elektrolit testi
  • Homogreft kapak
  • Eko(ekokardiyografi)
  • Sol ventriküler destek aygıtı (lvad)

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Prof.dr.Bengi Başer  X’te 569,7 bin Takipçisi ve 2.418 takip edileni vardır.

Share
451 Kez Görüntülendi.