logo

trugen jacn
14 Ekim 2022

UZMANLAR : ÇKP LİDERİ Xİ JİNGPİNG’İN ” ÇİN RÜYASI ” ÇİN ŞÖVENİZMİNİN GÖSTERGESİDİR!

Pekin'de gerginlik, Xi Jinping'in yeminiÇin  

Çin Komünist Partisi’nin 20. Kongresi’nin açılışıyla birlikte, Xi Jinping’in bir dönem daha Çin’in en büyük lideri olacağı duyuruluyor. Çin hükümet medyası da Xi Jinping’in yönetimini “Çin’de 10 yıllık muhteşem başarılar” olarak selamlıyor.

Ancak yabancı analizlerde Xi Jinping’in tahta çıkmasından bu yana “Çin Rüyası” olarak adlandırılan aşırı Çin milliyetçiliğinin yükselişinin dünyayı tehdit ettiği öne sürülüyor.

İngiltere merkezli “The Guardian” gazetesinde 6 Ekim’de yayınlanan “Milliyetçilik Çin Komünist Partisi Ulusal Kongresi’nin Önünde Zirvede” başlıklı bir makalede, Xi Jinping, sözde “Çin Rüyası” ve “Mücadele”nin özüne vurgu yaptı. ” diyor ki: “Onun “ Büyük Rüyası ” › Çin’in gençleşmesi, ulaşılması hedeflenen amaç komünizme ulaşmaktır. Xi Jinping, buna yönelik tüm iç ve dış tehditlerin tanınması gerektiği konusunda uyardı. Parti üyelerini “ülkenin egemenliğini ve güvenliğini korumaya”, partinin sağlığını tehdit eden tüm mikropları ortadan kaldırmaya ve parti üyelerini uyanıklıklarını güçlendirmeye ve çeşitli tehlikeleri öngörme yeteneğini geliştirmeye çağırdı.

Makale ayrıca Çin medyasının “şanlı 10 yıl” olarak adlandırdığı Xi Jinping dönemini de karşılaştırdı. Yazıda, iktidarının ilk 10 yılında büyük siyasi baskılarla karşı karşıya kaldığı, Çin’in ABD de dahil olmak üzere Batı dünyasıyla ilişkilerinin kötüleştiği, Corona salgını sırasında izlediği politika nedeniyle ekonominin kötüleştiği ve ülkedeki hoşnutsuzluğun arttığı belirtiliyor. ülke.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki durum analistlerinden biri olan New York’ta yaşayan Bay Ma Zhu, “Xi Jinping’in Çin rüyasını ve politikasını aşırı Çin milliyetçiliği olarak övdü ve böylece onun yönetimini pekiştirdi.”

Ma Ju, “Xi Jinping’in politikası aslında milliyetçiliktir. Xi Jinping için milliyetçilik, diğer grupların varlığını dışlayan en ilkel ve en kötü milliyetçilik biçimi olan Büyük Çin milliyetçiliğinin tanıtımıdır. Şimdi onun milliyetçiliği teşvik etme amacının kendi yönetimini kolaylaştırmak olduğunu görüyoruz. Çünkü insanlık tarihi boyunca milliyetçilik, herhangi bir hükümdar tarafından bir grup düşman yaratmak ve müttefikler toplamak için kullanılan bir araç olmuştur. Çünkü en ucuz ve en kolay araçtır.

Bay Ma Ju, Uygurların şu anda karşı karşıya olduğu etnik katliamın, 1949’da Çin’de formüle edilen soykırım planının bir devamı olduğuna inanıyor.

Xi Jinping’in Doğu Türkistan’daki etnik politikası aslında 1949’dan beri devam ediyor. Bu, Çin Komünist Partisi’nin iktidarı ele geçirmesinden bu yana planlanan soykırım politikasının bir parçası. Pratik güçleri ve yeteneklerinin yokluğunda, Çin Komünist Partisi, 1950’ler ve 1960’lardaki politikasına benzer şekilde, nispeten geniş bir soykırım politikası yürütmüştür. Ancak nüfusu arttıkça 2000’li yıllardan sonra baskıcı politikaları ikiye katlandı. Çünkü bu süreçte güçlendiler, sömürge nüfusları arttı ve ekonomileri gelişti.

Bay Ma Ju ayrıca Uygurlar için 20. Kongre’den sonra bile Xi Jinping’in ulusal soykırım politikasının devam etmesinin endişe kaynağı olduğunu söyledi.

Bunun sonuçları konusunda da uyarıda bulundu: “Fakat bu tür bir milliyetçi politikanın nihai sonucu sadece savunmasız grupları onların gözünde incitmekle kalmaz, aynı zamanda sonunda onlara da zarar verir.”

Amerikalı Uygur analistlerinden ve Dünya Uygur Kongresi Yürütme Komitesi başkan yardımcısı Ilshat Hasan, şu anda dünyayı tehdit eden şeyin Xi Jinping’in “Çin rüyası” adı altında aşırı Çin milliyetçiliği ve Çin yayılmacılığı olduğuna inanıyor.

Xi Jinping’in ‘Çin dirilişi’ ve ‘Çin dirilişi’ ideolojisinin özü, genişlemeyi hedefleyen Çin milliyetçiliği ve Çin yayılmacılığı ve Çin Komünist Partisi’nin dünyaya hükmetme girişimidir.”

İlshat Hasan, Çin’in yayılmacı politikasının ilk kurbanlarının Uygurlar olduğunu vurguladı.

Ayrıca Uygurların şu anda karşı karşıya olduğu “soykırım”ın ABD liderliğindeki Batılı demokratik ülkeler tarafından tanınmasını, ancak buna karşı uluslararası pratik önlemlerin yetersiz olmasını da suçladı.

Bazı ülkelerin Uygur soykırımına tepki vermeyebileceğini ve hatta Çin milliyetçiliğinin ve yayılmacılığının dünyaya getirdiği tehditleri Çin’i destekleyerek görebileceğini vurguladı.

Ilshat Hasan, Xi Jinping’in Çin milliyetçiliği kampanyasının Çin vatandaşlarının yalnızca ABD gibi demokratik Batılı ülkelere değil, aynı zamanda Uygurlar gibi Çinli olmayan etnik gruplara karşı nefret ve ayrımcılık duygularını artırdığına inanıyor. Şu anda Uygur ulusal gelenekleri, Uygur dili ve dini inançları “geri” olarak tanımlanıp yasaklanmakta ve Çin dili, Çin ulusal gelenekleri ve festivalleri “Büyük Çin Ulusal Kültürü” adı altında Uygurlar tarafından asimile edilmeye zorlanmaktadır.

Share
5627 Kez Görüntülendi.