Müteveffa Abe, baş başa, ikili gerekse üçlü görüşmede görüşmelerde karşılıklı diyaloğa devam edilmesi gerektiğini dile getirmiştir. Başbakan Abe, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmesi sırasında Doğu Türkistan bölgesindeki insan hakları konularını ve Pekin’i Doğu Çin Denizi’nde barış, işbirliği ve dostluk için ortak çalışmaya davet etmiştir. çağırdığını söylemişti.
Ayrıca Şinzo Abe yaptığı açıklamasında ; “Güney Çin Denizi, Hong Kong ve Doğu Türkistan insan hakları (ihlalleri) durumunu konuştuk. Daha fazla diyalog olmalı, çünkü zorluklar var. Japonya ile Çin arasındaki ilişkilerin daha fazla olgunluğa kavuşmuş olmasını istiyorum. Öyle bir olgunluk ki uluslararası standartları karşılasın” ifadesini kullanmıştır.
Şinzo Abe, Başbakan iken, Çin’in tüm diplomatik girişim ve itirazlarına rağmen, ülkesine gelebilmesi için viza vermiştir. Japonya’nin Osaka kentinde yapılan G20 Zirvesi esnasında Dünya Uygur Kurultayı Başkanı ve Doğu Türkistanlı insan hakları aktivisti Rabia Kadir’in ülkeye gelmesine izin vermiş ve Çin’in İşgalindeki Doğu Türkistan’daki baskı, ve zulüm uygulamalarını anlatması için basın toplantısı yapmasına da izin vermiştir.