Çin medyası, Uygur bölgesindeki “iç organ bağışçılarının” sayısının 81 bine yükseldiğini bildirdi
Çin’in “Xinjang Gazetesi” ve “Tangritag” ağlarının 11 Ocak’ta yayınladığı verilere göre, Uygur bölgesindeki “Organ Bağışı Yönetim Merkezi”ne kayıtlı 81.000’den fazla kişi bulunuyor. Merkezin müdür yardımcısı Mansoor Naman, “Organ naklini anlayan ve kabul eden insan sayısı giderek artıyor” dedi.
Rapora göre Çinli yetkililer, 2013 yılından bu yana ölenlerden organ toplamaya başlamış, 2017 yılından bu yana da “Sincan Organ Bağışı ve Nakli Komitesi”ni kurarak irtibat ve koordinatörlerden oluşan bir ekip oluşturarak organ bağışı çalışmaları yürütüyor. Her ilde puan toplanarak “Organ Bağışı Kampanyası” başlatıldı. Çinli yetkililerin 2017 yılından bu yana bu çalışmayı yoğunlaştırması, Uygurların toplu kamplara gönderildiği ve soykırımın başladığı yıla denk geliyor ve Çin, bu konuyu farklı bir açıdan basında her zaman gizli tuttu.
El Cezire’de Çin’in bilgileri nasıl tekeline aldığına ilişkin bir makale, “gizli” kabul edilen bir konunun kamuya açıklanması durumunda, bunun diğerlerine ortak bir sorun olarak sunulabileceğini ve Çin’in bunu “gerçeği yalana, yalanı gerçeğe dönüştürmek” için kullandığını gösteriyor , bilgiyi çarpıtarak, “Hassas konularda insanları duyarlı hale getirmek” amacına ulaşacaktır.
Aslında Çin’in şiddet içeren organ toplama ve organ kaçakçılığı uygulamaları dünyaca biliniyor.Buna ilişkin rapor ve haberlerde, Çin’de kaç kişinin gönüllü olarak organ bağışladığı, kaçının ise hiçbir zaman gönüllü olarak organ bağışladığı bilgilerinin açıklanmadığı biliniyor. insanlar organlarını ve hayatlarını kaybetmeye zorlanıyor.Bilgiler daha gizli.
Komünizm Kurbanlarını Anma Fonu’nda kıdemli araştırmacı ve Çin’deki organ kaçakçılığı uzmanı Ethan Gutman, radyo istasyonumuza, kamplardaki Kazak görgü tanıklarının ifadesine göre, Uygur bölgesindeki kamplardan alınan canlı organ sayısının her yıl 35.000’e ulaştığını söyledi. yıl.