Son Dakika
Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin işgal Ordusunun Doğu Türkistan’ın Aksu İli,Bay İlçesine bağlı Sogan Kömür İşletmelerindeki etnik temizlik ve vahşet operasyonlarından canlarını kurtarmak için kaçarak Tanrı dağlarının yüksek kısımlarındaki mağaralara saklanan 3 bebek 6 çocuk ve kadınların de içinde bulunduğu 3 aileden toplam 21 Uygur Türkü’nün öldürülmelerine ait bazı görüntüler bir yılı aşkın bir süre sonra yayınlandı.
01 Kasım 2016 tarihinde Çin medeyasında yer alan 3.07 dakikalık video görüntüde Çin işgal Ordusunun çeşitli birliklere ait İşgal güçlerinin Tanrı dağlarının zirvelerindeki zorlu ve çetin şartlarındaki operasyonları ve sözde Çin Halk Kurtuluş Ordusu’na bağlı bebek,çocuk,kadın masum sivilleri askerlik mesleğinin onurunu çiğneyerek katletmeye alışık Üniformalı kahraman(!) birilklerinin silahsız ve korumasız masum insanları nasıl Kaharaman(!) ve Cesurca ( ! ) öldürdükleri büyük bir övünçle anlatılıyor.
Çin İşgal Ordusu tarafından güdümlü Çin medyası aracılığı yayınlanan görüntülerde Çin işgal Ordusunun Özel Birlikler Komutanlarından Wang Gang adlı bir subayın emrindeki askerlere “ Onları direkt olarak nişan alın ve hiç acımadan öldürün ! Anlaşıldı mi ? ” yolundaki ateş etme emri yer alıyor. Daha sonra Çin işgal Ordusuna ait çeşitli birliklerin operasyon esnasındaki karşılaştıkları zorluklara kısa filimde yer veriliyor. Görüntülerde Çinli İşgal güçlerinin katlettikleri bebek,çocuk,kadın ve yaşlıların görüntülerine hiç yer verilmiyor.Ancak, Uygur ailelerin saklandıkları mağaralara atılan bombaların patlama ve Nazilerin kullandığı Alev Makinaları ile bu zavallı masumları nasıl acımadan sadistçe yakma sahneleri yer alıyor. Görüntülerde bunlardan başka 11 Uygur Fedailerin yüksek zirvelerde ormanlık alandaki öldürülmüş görüntülerine de yer veriliyor.
Aksu İli Bay İlçesi Soğan Kömür Madeni Olayı
18 Eylul 2015 tarihinde Aksu İli’nin bay İlçesinde devlet tarafından kömür madeninin özelleştirme uygulaması sonucu Çin’den göç ettirilerek bu bölgeye yerleştirilen etnik Çinli göçmenlere etnik ayırımcılık yaparak verilmesi ve bu maden işletmesinde çalışan Uygur Türkü işçilerin işten atılarak yerlerine Çinden demografik assimilasyon amaçlı getirilen Çinili göçmenlerin yerleştirilmesi üzerine etnik temelli olaylar patlak vermişti. Bu bölge’de oturan bir birileri ile akraba Musa Tohtiniyaz,ve Mehmet İsa önderliğindeki bu aile fertlerinin yer aldığı içlerinde bebek,çocuk,kadın ve yaşlıların bulunduğu 21 kişi Çin işgal güçlerinin katliamlarından kaçarak Tanrı dağlarının yüksek zirvelerindeki mağaralara saklanmıştı.yaklaşık 10 bin kişilik Çin işgal Ordusu birilikleri,Uçaklar,İHA.Helikopterler ve ağır silahlarla donatılımış olarak Doğu Türkistan halkının Fedai adını verdiği bu 21 kişiye karşı bir askeri operasyon başlatmıştı. Yaklaşık 2 aylık operasyondan sonra zirvelerdeki mağaralara saklanan toplam 21 kişi’ye karşı Faşist Almanayasının NAZİ SS birliklerinin kullandığı Alev makinaları kullanılmış ve daha sonra mağaralara bamabalar atılmıştı.Canını kurtarmak için dışarı çıkan bebek,çocuk,kadın ve yaşlıların yer aldığı 3 aileden toplam 21 kişi ise yayılım ateşine tutularak katledilmişti.
Çin Yönetimi Bay Operasyonlarını Paris terör Saldırıları ile Aynı Gün Açıkladı
Çin yönetimi Aksu-Bay’daki katliamlarını aylarca gizlemiş ve 11 Kasım 2015’teki Paris saldırısının olduğu gün bu olayla ilişkilendirerek açıklamıştı. Çin yönetimi her olayada olduğu gibi Paris saldırılarından yararlanarak kendilerinin de Doğu Türkistan’da Paris saldırıları benzeri bir terör saldırılarına maruz kaldıklarını iddia etmişti. G20 Zirvesi için Antalya’ya gelen Çin dış İşleri Bakanı bu operasyonun çok başarılı bir şekilde sonuçlandığını ilk kez anlamlı bir şekilde Antalya’da açıklamıştı.
Cesur Gazeteci U.Gauthier Çin’den Ayrılıyor 31.12.2015 – Pekin Hava Alanı
Fransız Gazeteci Çin’in İddialarını Yalanladığı İçin Çin’den Kovuluyor
Ancak,Fransa’da yayınlanan L’OBS (Gözlem) dergisinin Pekin Muhabiri Fransız kadın gazeteci Ursula Guanier Paris bombalı saldırısı ile Bay Sogan Maden İşletmelerinde meydana gelen şiddet olaylarının nitelik ve nicelik olarak bir birleri ile uzaktan yakından bir benzerliğinin bulunmadığını, Paris saladırısının gerçek anlamda bir terör saldırısı olduğunu, Doğu Türkistan’ın Aksu Bay Kömür madeninde meydana gelen olayların ise, Uygurların etnik ayırımcılık ve dışlamaya tabi tutulmalarına karşı barışçıl yöntemlerle yapılan,masumane ve yasal bir tepki eylemi olduğunu belirten bir haber – analiz kaleme alarak yayınlamıştı.Fransız gazeteci Ursula Gauthier Uygurların bu haklı ve masumane taleplerinin diyalog yolu ile çözülmesi yerine aşırı güç ve Çin devlet terörü kullanılarak acımazca katliam yapılarak bastırıldığını ifade etmişti. Bunun üzerine Çin yönetimi Fransız gazeteciden bu yazısını geri çekmesini ve kendilerinden özür beklediklerini açıklamıştı.Ancak,Hakşinas ve cesur Fransız kadın gazeteci Ursula Gauthier Çin yönetiminin bu talebini reddetmişti.Bunun üzerine Çin Hükümeti kendisinin oturma iznini uzatamayarak yıl sonuna kadar Çin’den ayrılmasını istemişti. Bunun üzerine Ursula Gauthier 31 Aralık 2015 günü başkent Pekin’den ayrılmıştı.
Etiketler: Çin » Din » Dünya » etnik Çatışma » Genel » Görüş Yorum » Gündem » Haber » Makale Analiz » Siyaset
BENZER HABERLER