Son Dakika
“Öncelikle benimle bu söyleşiyi yaptığınız için çok teşekkür ederim. Doğu Türkistan konusundaki düşünce amaçlarımı Kardeşlerim ile paylaşma fırsatı verdiğiniz için çok mutluyum. Adım Ensar Enver.1996 yılında Doğu Türkistan’in başkenti Urumçi’de doğdum ve ilkokulu ana vatanımda tamamladım. 2007 yılında yurt dışında mülteci olarak hayatım başladı. Üniversiteyi Türkiye’de bitirdim. Şu anda Katar’da çalışıyorum.Çin’in Ülkemde Halkıma Yönelik Soykırım Cinayetlerini Duyurmak İstedim
Başlangıçta maçı izlemeye niyetim yoktu .Düşündüm ve bu dünya kupası maçlarının ülkemdeki Çin soykırımının anlatılması için beklenmedik bir fırsat olduğunu karar verdim. Bu amacımı gerçekleştirmek için bu fırsatı kaçırmadım ve Çin’in işgaliindeki ülkem Doğu Türkistan’daki Uygur katliamını tüm insanlığa daha iyi ve etkili şekilde anlatabilmek için “Uygur Soykırımını Durdurun!” yazılı bir tişört yaptırdım ve bu tişörtü giyerek karşılaşmaların yapıldığı stada geldim.
Bu formayı Portekiz-Uruguay maçının oynandığı maçta giydim. Önümüzdeki günlerdeki başka yarışmalarda bu tişörtü giyerek bu eylemimi sürdürmek istiyorum. Ama, bu mümkün olur mu ? onu şimdiden kestirmek elbette zor.
Mazlum Halkım İçin Dünyaya Bir Mesaj Verebilirsem Borcumu Ödemiş Olurum
İlk kez bir Dünya Kupası futbol maçını canlı olarak izliyorum. Ama, durumu yeterince bilemediğim için bu durumun sonucu ile yaptığım eylemimin sonucun ne olacağını elbette kestiremedim. Ancak, Milletim, ülkem ve kutsal davam için “Uygur soykırımını durdurun!” yazılı bu gömleği giymekten biraz keyif aldım ve kendimle gurur duydum. Böyle büyük bir fırsatı kaçırmamalıyım. Ne olursa olsun her türlü olumsuz sonuçları göze alarak ve bu amacıma ulaşamayacağım endişesi ile karşılaşmanın sona ermesini bekledim. Maçtan sonra Portekiz takımının formasını(gömleğini) çıkarıp yerine “Uygur Soykırımını durdurun” tişörtünü giydim ve onunla birkaç fotoğraf çektim. Daha sonra statta herkesin görebileceği bir uygun yere gelerek ve maçı izlemeye gelen seyircilere bunu göstermeye çalıştım. Bir süre seyirciler stattan çıkana kadar bekledim ve daha sonra stattan ayrıldım.
Bir Hanım, Uygur Soykırımı için Üzüntüsünü Bildirdi ve Başsağlığı Diledi
Dışarıda yürürken bir kadın seyirci yanıma geldi ve Uygurların durumundan haberdar olduğunu ve bu tişörtü görünce çok sevindiğini ve benim de bir Uygur olduğumu tahmin ettiğini söyledi ve bir kaç cümle ile üzüntüsünü belirterek beni teselli etmeye ve moral vermeye çalıştı ve Urumçi yangınında vefat eden Kardeşlerim için başsağlığı dileklerini sunarak yanımdan ayrıldı.
Daha sonra bir muhabir yanıma geldi ve “Fotoğrafınızı çekebilir miyim?” diye sordu. Elbette çekebilirsiniz dedim ve bir kaç fotoğrafımı çekti diye sordu. “Tamam” dedim ve fotoğrafı çekmesine izin verdim.
Bundan sonra Da Her Fırsatta Davamı Anlatmaya Devam Edeceğim
Dünya Kupası gibi büyük bir spor organizasyonuna ilk kez katılıyorum ve başımıza gelenleri ve sorunlarımızı ilk kez dile getiriyorum. Uygurlar olarak her fırsatta sesimizi dünya insanlarına duyurmalıyız. Her fırsatta kendimizi tanıtmaya çalışmalıyız. Bunun vatanımız Doğu Türkistan’a ve esaretteki Milletimize olan bir görevimiz olduğunu düşünüyorum. Elbette gelecekte bu tür faaliyetlere devam ederek davamızı anlatmayı sürdüreceğim. Bunun benim için bir borç olduğuna inanıyorum. ” sözleri ile açıklamalarını sonlandırdı.
BENZER HABERLER