logo

trugen jacn

KIRIM TATAR SÜRGÜNÜNÜN 80.RUS İŞGALİNİN 10.YILI İLE KIRIM VE TÜM ŞEHİTLER ANILIYOR

Bir 15 kişi ve yazı görseli olabilir
UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)
  Türk Dünyasının daima tüten Ata Ocağı, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, Kurucusu ve vefatına kadar  Genel Başkanlığını yürüten merhum Prof.Dr.  Turan Yazgan Hocamızın 1980’lı yıllarda yaktığı  Türklük  Meşalesini daha da ilerilere götürmeyi sürdürüyor. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfımız  Türk dünyasını adil ve eşit şekilde kucaklıyor  özellikle Türk Dünyasının en mağdur ve mazlumları olan  Rus işgalindeki Türk Kırım ile Çin işgalindeki Doğu Türkistan’a her zaman  özel ilgi gösteriyor.
Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı  Turan Kültür Merkezi Süleymaniye  Kürsüsü 2024-2025 dönemi  etkinliklerinin ilkini    5 Ekim 2024 Cumartesi günü 14.00’te, Vakıf Merkezimizde, Emel Kırım Vakfı’yla birlikte 18 Mayıs 1944 Kırım Sürgününün 80 ve Kırım’ın Rusya tarafından işgalinin 10. yılında Kırım Şehitlerini anmak ve Kırım mücadelesini bir kez daha gündeme getirmek  için TDAV.Genel Merkezinde gerçekleştiriyor. Ayrıca,  Kırım’da tutuklanıp Rusya hapishanelerine sürgüne gönderilenlerin analarını ve durumlarını anlatan “DAİMA BEKLEYECEĞİM, BALAM”adlı fotoğraf sergisi  de düzenliyor.
Türk Dünyası  Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Sayın Kozhan Yazgan ile  ile Kırım Emel Vakfı  Başkanı Sayın Zafer Karatay  yayınladıkları açıklamalarda 05 Ekim 2024 Cumartesi günü  saat 14.oo’te düzenlenecek bu etkinliklere  katılmaya ve  İşgalci Rusya’nın  Hapishanelerinde  temel insanı haklarını  Kırım Tatar/Türk kimliği ile yaşamak istedikleri için haksız ve hukuksuz olarak   hapiste tutulan  kardeşlerimizin  yalnızlıklarını paylaşmaya  ve Kırım başta Türk dünyasının tüm şehitlerinin aziz ruhları için okunacak duaya katılmaya   davet ediyor.
 Etkinlik sonrasında   TRT’den emekli yapımcı ve Türk Dünyası Sanatçısı Bünyamin Aksungur  Kırım başta Türk dünyası müziklerinden oluşan bir müzik ziyafeti  ile bizleri Türk dünyasının değişik bölgelerine  seyahat ettiriyor.

ANMA ETKİNLİĞİ PROGRAMI

AÇILIŞ KONUŞMALARI

  • TDAV.Genel Başkanı Sayın Közhan Yazgan
  • Emel Kırım Vakfı Başkanı TDAV Başkanı

Konuşmacılar:

  1. Nariman Celal-Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı
  2. Zafer Karatay-Emel Kırım Vakfı Başkanı
  3. Victoria Nesterenko-Ukrayna ZMINA İnsan Hakları Merkezi Proje Yöneticisi
  4. Elvin Kadirov- Kırım İnsan Hakları Komitesi Üyesi
  5. Türk Dünyası Müzik Dinletisi:Bünyamin Aksungur
  6.  DAİMA BEKLEYECEĞİM BALAM”Fotoğraf sergisi saat 18 00’e kadar gezilebilir

                                                          İkram vardır. 

Etniklik Tarihi : 05 Ekim 2024 Cumartesi Günü Saat 14,00
Etkinlik Yeri Adres   i ; Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı  Kemal Paşa Mah.Bukağlıdede Sok.No.4 Ankaravi Mehmet Efendi Medresesi
(İstanbul Büyükşehir Belediye  Sarayı Arkası) Fatih İstanbul
 İLETİŞİM (TELEFON) : 0212.511 10 06

 

Share
225 Kez Görüntülendi.