logo

trugen jacn

GAZETECİ YAZAR OZAN PEKGÖZ’DEN YENİ BİR KİTAP :”DOĞU TÜRKİSTAN’DA TÜRK SOYKIRIMI !”

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Türk Kardeşlerinin   sorunlarına karşı  yakın ilgisi ve duyarlılığı ile tanınan Uygur Türklerinin çiğnenen temel  insani haklarının  savunucularından Gazeteci Yazar  Sayın Ozan Tekgöz’ün    Çin işgal rejiminin Doğu Türkistan’daki İnsanlık suçları ile etnik soykırım uygulamaları ile  ilgili son gelişmelerin anlatıldığı   “Doğu Türkistan’da Türk Soykırımı ”  adlı  kitabı yayınlandı.

İleri Yayınevi tarafından yayınlanan ve  Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’daki insanlık suçları ile  Türk  Soykırım uygulamalarını konu  kitap 160 sayfadan oluşmaktadır.  Kitapta yer alan konular (içindekiler) şöyle ;

  1. Önsöz
  2. Doğu Türkistan Kimin Yurdu ?
  3. 3-Çin Rüyası(!)
  4. Çin’in 11 Eylül  Silahı, Polis Devleti ve Algı Yöntemi
  5. İki Ateşin Ortasında
  6. Terörist Yaftası ve Kitlesel Kovuşturma
  7. Dünya’da ve Türkiye’de Doğu Türkistan Diasporası
  8. Söz Söz
Doğu Türkistan’da Türk Soykırımı kitabının yazarı Ozan Pekgöz  kitabına şu çarpıcı cümlelerle başlamaktadır : ” Doğu Türkistan’daki Türk soykırımı, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra yaşanan en büyük soykırım tertibidir. Bir halkı tümüyle ortadan kaldırmak üzere tasarlanan tüm bu süreç, maalasef Türkiye’de bile korkunç bir sessizlikle geçiştiriliyor.
Doğu Türkistan’daki Müslüman Türk toplumu, Çin devleti tarafından toplama kamplarında sistemli bir asimilasyona tabi tutuluyor. Bu kamplardan ya ölünüz çıkıyor ya da ruhunuz. Ölünüzün organları satılırken ruhunuzun ölüsü üretimin çarklarını çeviriyor!
Çin devleti, Müslüman Türk ailelerindeki herkesi ayrı bir yere gönderip aileyi paramparça ediyor. Ortada kalan küçük çocuklar açlık ve soğuktan ölmezse Çin’in yatılı okullarına gönderilip vatanına ve milletine düşman, fanatik ÇKP fedaileri olarak yetiştiriliyor.
Bu kitap, yüzünüzü güldürmeyecek. Ama çaresizliği hissedip en azından yerinizde çırpınırsanız Doğu Türkistan’ın bir umudu daha olacak.”
Kitap Doğu Türkistan Sorunu İçin Çok Kritik Bir Zamanda Yayınlanmıştır
Sayın Ozan Pekgöz’ün “Doğu Türkistan’da Türk Soykırımı ” kitabının önemini  Uyghurnet.org yayın Yönetmeni Hamit Göktürk şu sözlerle vurgulamaktadır : ” Sayın Ozan Pekgöz’ün bu değerli kitabı çok önemli ve kritik bir zamanda yayınlanmıştır. Çünkü, İşgalci Çin  rejimi geçtiğimiz Ağustos ayında  Türkiye’den 10 kadar Sözde gazeteciyi Doğu Türkistan’ı gezdirmiş ve bu sözde gazeteciler için önceden hazırladığı ÇKP Kukla Tiyatrosunu zorla seyrettirerek yeedirmiş,içirmiş ve hediyelere boğarak Türkiye’ye yolcu etmiştir. Bu   Sözde Gazeteciler Türkiye’de gördükleri geleneksel Çin Tiyatrosunda gördüklerini anlatan yazılar kaleme alarak yayınlamışlardır. Bu Sözde gazeteciler  baskı ve zulüm altındaki Uygur Türkleri ile hiç görüştürülmemiş ve Çinli Mihmandarların yönlendirmesi  sözde gazetecilik yapmışlardır. Bu sözde gazeteciler Gazetecilik mesleğinin kurallarını çiğnemim  ÇKP  Merkez Komitesine bağlı Propaganda Bürosu maaşlı  güdümlü Gazeteciler gibi gazetecilik  yapmışlardır.  Ayrıca son haftalarda  sosyal medya üzerinden Türk Tarihi-Dünya Tarihi_Sosyal bilgiler( ileride daha ne isimler çıkacak)adlı sahte hesaplarla sinsice saldırı kampanyası başlatmış bulunuyor. Bu  güdümlü sosyal medya sahipleri  Turfan Karızları Çinde,Çin’e bağlı Sincan Bölgesi -Çin’deki Sincan Uygur Özerk Bölgesi vebenzeri ifadelerle Uygur Türkleri tarihi, Kültürü üzerinden Çin tezlerinin propagandasını yapan paylaşımlar yapıyor. Sayın Ozan Pekgöz kitapta  şu  çarpıcı ve değerli ifadeleri  ile ; ” Bu kitap, yüzünüzü güldürmeyecek. Ama çaresizliği hissedip en azından yerinizde çırpınırsanız Doğu Türkistan’ın bir umudu daha olacak.” sözleri ile Çin’in yalancı  propagandistlerinin yüzüne gerçeklerin harmanlandığı vicdanının sesini haykırmış ve bu Sözde Gazetecilere tam yerinde ve gerekli cevabı vermiştir. Kitabın Doğu Türkistan meselesinde yeni bir dönüm noktası olacağını ve yeni gerçeklerin kapısını sonuna kadar açacağını tahmin ediyor ve içtenlikle diliyorum.
Değerli dostumuz Sayın Ozan Pekgöz ‘ün yüreğine, diline ve Kaleminize sağlık. Kitap için minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Aziz Ozan Peköz Dostum. İyi ki varsınız. Uluğ Tengrim sizin gibi vicdanlı ve onurlu yazarlarımızın ve aydınlarımızın sayılarını daha da arttırsın. Amin
Share
199 Kez Görüntülendi.