logo

trugen jacn

TRABZONLU FERİDE:D.TÜRKİSTAN’DA ŞARKILARI ENGELLENEN KARDEŞLERİME SELAM OLSUN !

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Trabzon’da yaşayan İlk Okul öğrencisi  9 yaşındaki  Feride Nisa Öztürk ” Çin işgalindeki Doğu Türkistan’da   yaşayan   Uygur Türkü  Aybüke Kardeşimin sizlere mesajları var ;”  Uygur Çocuklarının   kendi ana  dillerinde (Uygur Türkçesi ile)  şarkılar söylemeleri  yasaklanarak engelleniyor. Bırakın çocukların kahkahalarıyla şenlenen bir dünyada olalım ve Barış içinde  hep birlikte  yaşayalım.” açıklamasında bulunduğu bildirildi.  

9 yaşındaki Trabzonlu İlk Okul öğrencisi Feride Nisa Öztürk bu ifadeleri  21 Eylül 2024 Cumartesi günü  Trabzon kent Konseyi Kadın Meclisi  tarafından düzenlenen ” Trabzon’un Çocukları Barış İçin Yürüyor!”  sloganı ile  yaptıkları etkinlikteki  konuşmasında dile getirdiği bildirildi. Trabzon Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Feride Öztürk’ün de kızı olan Feride Nisa Öztürk burada yaptığı konuşmasında  Büyüklerin çıkardıkları savaşlar yüzünden arkadaşlarının çoğunun gülmeyi unuttuğunu belirterek  şunlara söyledi :

” Sizlerin (Büyüklerimizin) bir an önce  barışmanızı ve biz kavga ettiğimizde  bizlere söylediğiniz gibi, “Kardeş kardeş oynayınız!” sözüne sizlerin de uymasını  sizlerden rica ediyoruz. Şu an okulu yıkılmış, sevdiklerinin çoğunu kaybetmiş Gazzeli kardeşim Fatma’nın, Ukrayna’daki savaş yüzünden ülkesini terk etmiş Anastasya’nın, Suriye’den plastik botla kaçmak zorunda kalan Mahmud’un ve Doğu Türkistan’da kendi şarkılarının söylemesi engellenen Aybüke kardeşimin sizlere mesajı var;  Sevgili büyüklerim; artık “Dünya durmasın, savaşlar dursun!” Bırakın, yıkıntıların içinde değil, parklarda oynayalım. Bırakın annelerimizin gözyaşlarını değil, masmavi gökyüzündeki uçurtmaları görelim. Lütfen, biz çocuklara barış dolu, çok mutlu ve güzel bir dünya bırakın çocukların kahkahalarıyla şenlenen bir dünyada olalım. Doğu Türkistanlı, Gazzeli,Suriyeli  Arakanlı, Ukraynalı ve diğer tüm savaş mağduru kardeşlerime selam olsun!” şeklinde konuştu.

Bir 5 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Kadın Meclisi Üyesi Öztürk : Barış Gününde Savaşı Konuşmak Bizi Üzüyor

Etkinlikte  ile ilgili olarak Anadolu Ajansına konuşan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi  Başkanı Feride Öztürk  barış gününde savaşı konuşmak zorunda olduklarından dolayı üzgün olduklarını belirtti.

Trabzon Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından  organize edilen programa katılan çocuklar ve aileleri, ellerinde “Yüreğimizde Barış, Dünyayı Biz Kurtaracağız !” yazılı pankart olduğu halde  Kahramanmaraş Caddesi’nden 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’na kadar “Savaş değil barış”, “Savaşa hayır, barışa evet” ve “Çocuklar ölmesin” sloganlarını yüksek sesle dillendirerek bir süre  yürüdü. Gazze’de şehit olan çocukların fotoğraflarının yer aldığı ve adlarının yazılı olduğu dövizler taşıyan grup, protesto boyunca davul ve düdük çalarak savaşı protesto ettiler.Bir bir veya daha fazla kişi ve yazı görseli olabilir

 

Kaynak : https://www.aciksoz.com.tr/haber/21678989/trabzonda-cocuklar-filistinli-akranlari-icin-destek-yuruyusu-duzenlendi(Haber:Songül Kaplan Cengiz)

 

Share
338 Kez Görüntülendi.