logo

trugen jacn

ŞEHİT YAKINI : ÜLKEMİZDE,DOĞU TÜRKİSTAN’DA VE GAZZE’DE MASUMLARIN KATİLLERİ AYNI !

PKK'lı teröristlerin katlettiği yakınlarını, saldırının gerçekleştiği eve Türk Bayrağı asarak andılar

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM) 

PKK’lı teröristlerin 21 Eylül 1987’de  Şırnak’in Berman Mezrasında ailesinden 12 kişiyi  katlettiği Güngör Ailesinin  bir Üyesi olan Fatma Güngör  katliamın yıldönümünde  yaptığı açıklamada : ”  Ülkemizde,Doğu Türkistan’da ve Gazze ve Filistin’de masumları katleden katillerin bizim için hiç bir farkları yoktur. Amacımız hainlere karşı ay yıldızlı şanlı Al bayrağımızı dalgalandırdığımızı ve gölgesinde vatan nöbeti beklemeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulunduğu bildirildi.

Şehit yakını Fatma Güngör bu sözleri  PKK’lı Katillerin ailesinden 12 kişiyi katletmesinin 47.yıl dönümü dolayisiyle   Köy meydanında düzenlenen Anma Programında ifade ettiği bildirildi.

Fatma Göngör  şöyle konuştu . ”  Burada toplanma amacımız PKK Teröristlerinin şehit ettiği yakınlarımızı anmak ve terörü olan tepki tepkimizi göstermek ve teröristleri bir kez daha lanetlemektir. Amacımız Hainlere karşı şanlı bayrağımızı dalgalandırdığımızı ve gölgesinde vatan nabeti beklediğimizi göstermektir. Bizim için Doğu Türkistan’da Gazze’de masumları katledenler ile ülkemizde masumları  katledenler arasında hiç bir fark yoktur.” dedi.

12 Kişiyi  Şehit veren  Güngör ailesinin diğer üyeleri ise  şöyle konuştu :

Şehmuz Göngör :  Babam ve eşimin de içinde bulunduğu 12 yakınımı PKK’lı teröristler şehit etti. Çocuklarımıza  vasiyet ediyoruz.  Bu olayın unutulmaması için biz ölsek  bile onlar buraya gelerek  her yıl bu anma etkinliğini gerçekleştirecekler. PKK Teröristlerin bu alçakça katliamını herkese göstermeye ve hatırlatmaya  devam edecekler. Türk bayrağı altında yaşayanlar her zaman burada olacaklar ve hep birlikte burada her yıl  PKK’lı terörist katilleri lanetleyeceğiz. Biz yaşadığımız sürece bizler  her yıl burada olacağız.

Beşire Göngör :   37 yıl önceki PKK saldırısında 13 yaşında idim. Saldırının olduğu gün ben Annemle birlikte değirmene gittiğim için   katliamdan kurtulduk. Katliam sonrası yetim kalan  tüm çocuklarımızı aile olarak sahiplendik. Hepsinin ihtiyaçlarını  elimizden geldiğince   karşılayarak büyüttük ve topluma kazandırdık. Devletimizi ve bayrağımızı seviyoruz. Bu katliamı yapan katilleri de en güçlü şekilde lanetliyoruz.

Hanım Güngör : Terör saldırısında hem annemi hem de babamı  ve yeğenlerimi kaybettim.  Devletimizı ve  bayrağımızı seviyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yal de şehitlerimizi anmak ve teröristleri lanetlemek için buraya geldik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Anma Programına Kumçatı  Belediye Başkanı Cemal Demir,Kumçatı Jandarma Karakol Komutanı Kd.Başçvş.Hüseyin Önül ve şehit yakınları katıldı.

Berman Mezrasında şehit edilen Göngör ailesinden 12 kışının isimleri   şunlar : Rıfat(80) Emine(70) Sait(35)Behiye(32) Nariç(35)Huhe(34) Hizne(33)Emine(20) Azime(15)Hülya(4)Abdulcebbar(2)Sacide(2) 6yaşındaki Fettah Güngör ise ağır yaralı olarak kurtulmuştu.

Kaynak : https://www.kurtalangazetesi.com/pkkli-teroristlerin-katlettigi-yakinlarini-saldirinin-gerceklestigi-eve-turk-bayragi-asarak-andilar-68482

 

Share
214 Kez Görüntülendi.