logo

trugen jacn
21 Eylül 2024

İŞGALCİ ÇİN,UYGUR AKTİVİST ABDUURRAHİM GANİ’NİN 82 YAŞINDAKİ BABASIN KATLETTİ

abdurehim-gheni-xelq-soti-guwahliq

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Hollanda’da  yaşayan  ve 2018’den beri her hafta sonu  başkent Amsterdam’ın ünlü Doom meydanında  Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Türklere yönelik insanlık suçları ile etnik soykırım cinayetlerini anlatarak farkındalık yaratan Doğu Türkistanlı Uygur Türkü  aktivist Abdurrehim Gani’nin 82 yaşındaki Babasının  hayatını kaybettiği açıklandı.  

 Özgür Asya radyosunun  Uygur aktivist Abdurrahim Gani’nin  ifadesi ve sosyal medya açıklamalarına dayanarak verdiği haberde , 20 Eylül’de Facebook ve X gibi sosyal medya hesapları aracılığıyla babası Gheni Hudberdi’nin yakın zamanda kampta öldüğü acı haberini yaydı.

Facebook hesabından şunları yazdı: “Çin hükümetinin Doğu Türkistan’da uyguladığı soykırım nedeniyle 2017 yılından bu yana babam Geni Khudberdi ile hiçbir temasım olmadı. Ancak bu yılın 6 Temmuz’unda Çin hükümeti, kardeşimi beni arayıp faşist Xi Jinping’in 8-12 Temmuz tarihleri ​​arasında Hollanda’nın Lahey kentindeki ‘Dünya Vatandaşları Mahkemesi’nde görülen duruşmasında ifade vermemem için baskı yapmasıyla tehdit etti. , telefonu açmamıştım. Bu hile işe yaramayınca Çin hükümeti babamı esir kampından çıkardı ve bana kardeşimle birlikte bir danışmanlık videosu gönderdi… Şimdi babamın esir kampında öldüğü haberini duyunca içim acıyor. Çinli işgalciler…”

Sayın Abdur Rahim Ghani, Çin Komünist Partisi genel sekreteri Xi Jinping’in suçlarına karşı 8-12 Temmuz tarihleri ​​arasında Hollanda’nın Den Haag kentinde Dünya Vatandaşları Mahkemesi tarafından açılan “Çin davasına” katıldı. . Kendisi, 11 Temmuz’da Çin hükümeti tarafından kaçırılan 19 aile üyesi hakkında ifade verdi. Ayrıca kardeşinin haberde bahsettiği babasının mahkemeye çıkmadan önce yayınladığı videoyu da mahkemeye sundu.

Sayın Abdur Rahim Ghani bu konuda radyo istasyonumuz tarafından röportaj yaptı. Konuşmasında Çin hükümetinin Uygurlara yönelik soykırım politikası sonucunda babasının yüzünü son kez görme fırsatından mahrum kaldığını vurguladı.

Söyleşimizin ayrıntılarını yukarıdaki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

Share
88 Kez Görüntülendi.