logo

trugen jacn

TÜRK OCAĞI BAŞKANI DR.BAYRAM : DOĞU TÜRKİSTAN, BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİ BİR MESELEDİR !

DR. CEZMİ BAYRAM: “DÜNYA'DA EN ÇOK ETKİLENENLER TÜRKLER OLMUŞTUR”
UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)
Ülkemizin   ilk Sivil Toplum Kuruluşlarından Türk Milletinin asırlık çınarı ve sönmeyen ve inşallah sönmeyecek   Ata ocağı İstanbul Türk Ocakları  Şube Başkanı Dr. Cezmi Bayram  ” Türk Ocakları olarak Doğu Türkistan Meselesi öncelikli sorunlarımızın başında gelmektedir. Ancak, Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türkleri başta diğer Türk Kardeşlerimizin  bu sıkıntılı ve zor günlerinde yeterince yardımcı  olamadığımız için   büyük üzüntü  içindeyiz.” açıklamasında bulundu.
Türk Ocakları İstanbul Şube Başkanı Sayın Dr.Cezmi Bayram bu sözleri 10 Eylül 2024 günü Türk Ocakları Kültür Merkezi salonunda  Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da işlediği   insanlık suçları ile etnik Soykırım uygulamalarının anlatıldığı “Ablam Nerede ?” isimli belgesel filmin açılış konuşmasında dile getirdiği bildirildi.
 Türk Ocağı İstanbul Şubesi Başkanı Dr. Cezmi Bayram  belgesel filmin gösteriminden önce yaptığı açılış konuşmasında şunları  ifade etti : ” Türk Ocakları olarak Doğu Türkistan Meselesi öncelikli sorunlarımızın başında gelmektedir. Ancak, Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türkleri başta diğer Müslüman Kardeşlerimizin  bu sıkıntılı ve zor günlerinde yeterince yardımcı  olamadığımız için   büyük üzüntü  duyuyoruz. Türk Ocakları olarak kurulduğu tarihten bu yana  Çin’in  işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan  ve günümüzde etnik soykırımla  karşı karşıya bulunan Soydaşlarımızın   dramatik sorunlarını gündemde  tutmak için  çaba gösteriyoruz. Bu yoldaki çabalarımızı da bundan sonra da sürdürmeye, Türk dünyası kamu oyuna anlatılması bağlamında   Doğu Türkistan meselesini her zaman gündemde tutmaya ve bu yolda  daha fazla çalışmaya devam edeceğiz. Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Kardeşlerimize yönelik insanlık ve etnik soykırım suçlarının sonlandırılması ve kardeşlerimizin tarihi öz ana yurtlarında temel insan haklarına sahip olarak barış ve huzur içinde yaşayabilmelerini  sağlamak bizin için  vicdanı, insani, Milli ve dini bir görevdir.”  dedi.
hedem-nede-filim-istanbul-1
Dr. Bayram : Ruşen  Abbas’ın  Mücadelesi Her Türlü   Takdirin Üzerindedir !
İstanbul Türk Ocağı  Başkanı Dr.Cezmi Bayram Belgesel filmin gösteriminden sonra Uygur Hareketinin çalışmaları ile Filim hakkındaki düşüncelerini Özgür Asya radyosu Muhabiri Arslantaş’a   şöyle değerlendirdi :  ” Bu belgeselde gerçekler tarafsız şekilde  ortaya konulmuş ve ÇKP Rejimi yanlısı bir kişinin de  karşıt görüşlerine de yar verilmiştir. Bu yönü ile bu belgesel  objektif ,tarafsız  hem de bilimsel gerçeklere göre  uygun olarak  yapılmıştır.  Uygur Hareketi Kurucu Başkanı Sayın Ruşen Abbas Hanımın çalışmalarını yakından takip etmeye çalışıyorum. Ruşen Abbas Hanımefendi  dünyanın farklı ülkelerine giderek  Doğu Türkistan  halkının acılarını ve sorunlarını anlatmaktadır.  Bu yönü ile kendisinin  mücadelesi  her türlü takdirin üzerinde ve övgüye  layıktır. Bu belgesel bundan sonra da  Türkiye’nin farklı yerlerinde ve  Türk dünyası başta olmak üzere daha çok ülkede gösterilmesi  çok da yararlı olacaktır. Böylece Doğu Türkistan meselesinin  Türkiye,Türk-İslam dünyası ve uluslararası  kamuoyunda  bir bilinçlenme ve acil bir kaygının oluşması için yararlı olacağını   düşünüyorum. Türk Ocakları olarak  düzenlediğimiz tüm toplantı ve etkinliklerde  Doğu Türkistan sorununun  gündeme getiriyor ve  konunun ceşitli yönleri ile ele alınarak tartışılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz Çin gibi adalet, hak hukuk ve insan hakları değerlerini reddeden acımasız  böyle  bir insanlık dışı bir rejimin  işgalinde olması büyük bir hendikaptir.  Allah Doğu Türkistanlı Kardeşlerimize haklı mücadelelerinde  onlara  mücadele azmi ve  dayanma  gücü ve  sabırlar ihsan eylesin.”  şeklinde konuştu.
Türk Ocakları İstanbul Şube Başkanı Dr. Cezmi Bayram, "Adam Nerede?" belgeselinin başlamasından önce açılış konuşmasını yapıyor. 10 Eylül 2024, İstanbul.
İstanbul Türk Ocakları, Uygur Hareketi, Uygur Akademisi ve Dünya Uygur Kurultayı Vakfı’nca ortaklaşa düzenlenen  ve Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas’ın 7 yıldır Çin  Toplama Kamplarında  esir tutulan 61 yaşındaki emekli Tıp Doktoru Ablası Dr.Gülşen Abbas’ın hayatı üzerinden  Doğu Türkistan Türklerinin günümüzdeki durumunu  anlatan “ABLAM NEREDE ?” filmi  TRT İstanbul Tv. eski Müdürü ve Kırım Emel Vakfı Başkanı Sayın Zafer Karatay,TRT yapımcılarından yönetmen Sayın Neşe Sarısoy Karatay, Türk Dünyası/Turan Sanatçısı Bünyamin Aksungur  Şair Köksal Cengiz  başta olmak üzere  bir Çok STK.larının  Temsilcileri ve ve  İstanbul’da yaşayan Doğu Türkistanlılardan kalabalık bir gurup katıldı.
Filim gösteriminden sonra Şair Köksal Cengiz Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Türklere yönelik insanlık suçları ile etnik soykırım cinayetlerini konu alan “Doğu Türkistan Yanıyor !” adlı   şiiri okudu ve dinleyenlerden büyük alkış aldı.
Filim gösteriminden sonra katılımcılara Türkistan pilavı ikramı yapıldı.
 
Share
211 Kez Görüntülendi.