logo

trugen jacn

İŞGALCİ ÇİN,TÜRK DÜNYASININ KALBİ AZİZ TÜRKİYE’MİZE ADIM ADIM VE SİNSİCE İLERLİYOR !

Azerbaycan ve Çin arasında stratejik ortaklık bildirisi

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Çin Komünist Partisi (ÇKP) diktatörlüğündeki Şövenist/Komünist  yönetimi İmparatorluk (1911’e kadar ) Çin Cumhuriyeti(1911-1949 arası ) rejimlerinin  bir birlerini  ısrarla takip  ve gerçekleştirmeye çalıştığı Çin Rüyası  olarak adlandırdığı “Batı Bölgesi Teorisi (Doğu Türkistan üzerinden Türk ülkelerine yayılma, ekonomik ve nüfus gücünü  kullanarak  hegemonya kurarak Türk dünyasına yerleşme ve işgal etme  tarihi hedeflerini)  Türk dünyasının kalbi  ve merkezi Türkiye’mize  doğru sinsice ve adım adım  ilerletmeye çalışıyor.

Çin 1996 yılında Şanghay İşbirliği Örgütünü kurarak  Moğolistan, Türkistan Cumhuriyetleri, Tacikistan ve Pakistan başta Doğu Türkistan’a komşu Müslüman ülkeleri  de  güdümüne alarak “Bir kuşak- Bir Yol – Demir İpek Yolu- Çin Rüyası Vb,.benzeri içi boş Çin usulü yalan vaatlarla bu kez   Türk dünyasının  en önemli çıkış kapısı konumundaki Azerbaycan’ı  hedefine koymuş bulunuyor. ÇKP Emperyalızmi  Doğu Türkistan üzerinden Türkistan Cumhuriyetlerine yönelik taşma, yayılma ve istila etme sinsi girişimlerini tamamlayarak Hazar denizini de atlayarak  Azerbaycan’a kadar uzandığı görülüyor .

İŞGALCİ ÇİN,TÜRK DÜNYASININ KALBİ AZİZ TÜRKİYE’MİZE ADIM ADIM VE SİNSİCE İLERLİYOR !

Çin, Azerbaycan İle  stratejik ortaklık  Anlaşması İmzaladı  

Çin komünist yönetiminin  tarihi Batı Bölgesi Teorisini gerçekleştirmek için attığı yeni ve son adım Azerbaycan ile  Çin arasında stratejik ortaklık  anlaşması imzalamak oldu.
Azerbaycan ile Çin arasında ‘Stratejik Ortaklığın Kurulmasına İlişkin Ortak Bildiri’ kabul edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Kazakistan‘ın başkenti Astana‘da bulunan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev‘in, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldiği bildirildi.
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, iki ülke arasında umzalanan   Stratejik işbirliği anlaşması ana başlıkları ile şöyle ;
  1. Azerbaycan ve Çin, karşılıklı saygı, eşitlik, güven, destek, yarar ve işbirliğine dayalı stratejik ortaklık kuracak.
  2.  Çin ve Azerbaycan  stratejik işbirliği gereği  birbirlerini öncelikli ve güvenilir ortak olarak görecek.
  3. Azerbaycan “Tek Çin” politikasını destekleyecek ve  Tayvan’ın bağımsızlığına şiddetle karşı olduğunu  belirtiyor.
  4. Çin  Komünist yönetimi ise Azerbaycan’ın  kendisine önerdiği  Ermenistan’la  arasında cereyan eden barış  görüşmelerinde gündemini güçlü şekilde destekleyecek.
  5.  Azerbaycan ve Çin,  ikili ilişkilerini dış etkenlerden bağımsız  ve kendi şartlarına uygun şekilde belirleyecek ve sürdürecek.
  6.  Taraflar; Terörizm, ayrılıkçılık ve aşırılığın tüm uluslararası toplum için ciddi tehditler oluşturduğu, bu tehditleri önlemek ve bunlara karşı mücadele etmek için ortak çaba gösterilmesi gerektiği  noktasında işbirliği yapacak.
  7. Azerbaycan ve Çin,  kendi topraklarını herhangi bir gücün diğer tarafa karşı kullanmasına karşılıklı olarak hiç bir şekilde  izin vermeyecek.
  8. Taraflardan birinin görüşüne göre iki devletin stratejik ortaklığına ve stratejik ilişkilerine zarar verecek her türlü eylemden kaçınacak.
  9. Azerbaycan ve Çin şirketlerinin ortak faaliyetlerinin destekleyecek.
  10. Taraflar  ikili ticaret hacmini daha da artırmaya ve  ürettiği mallarının kendi  pazarlarına erişimini kolaylaştırmaya yönelik tedbirler alacak.
  11. Azerbaycan,  Çin’in, “Tek Kuşak, Tek Yol” projesi çerçevesinde tüm alanlarda pratik işbirliğini derinleştirmeye yönelik tedbirler derhal uygulamaya koyacak.
  12. Azerbaycan Çin’in “Tek Kuşak-Yol” Projesini  desteklemesi çerçevesinde  kendi topraklarından geçen uluslararası taşımacılık koridorlarının güvenliğinin ve sürekli işleyişinin sağlanmasına yönelik  her türlü çabaları gösterecek.
  13. Taraflar sorunların çözümünde birbirlerinin çabalarını destekleyecek ve ulusal mevzuat ve ikili anlaşmalar çerçevesinde transit taşımacılık için uygun koşullar oluşturacak.
Kaynak: AA 
Share
542 Kez Görüntülendi.