logo

trugen jacn

İŞGALCİ ÇİN, UYGUR TÜRKÜ TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ AİLELERİNDEN PARA CEZASI ALIYOR

 bira-towe-aile-tawabiti.jpg

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MEREKEZİ(UYHAM)

  Çin işgal rejiminin  Doğu Türkistan’da  yaşayan Türklere yönelik  insanlık dışı baskı ve zulümleri devam ediyor. İşgalci Çin, Doğu Türkistan’da Toplama kamplarında esir tuttuğu Uygur  tutuklarının ailelerinden ağır para cezası aldıkları açıklandı. 

 Çin, Hapisteki  Anne ve Kızı İçin Yaşlı Baba’dan  22 Bin $ Ceza   Ödemesini istiyor 

Doğu Türkistan’in Aksu İlinin Kırgizistan sınırındaki  Uçturfan ilçesinden olan ve adını açıklanmasını istemeyen ve yurt dışında yaşayan  bir Uygur Türkü  2017’den beri “Aşırı Dinci Olduğu” gerekçesi ile tutuklanan ve  15 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan yaşlı  Annesi ve kız kardeşi  için Uçturfan’da tek başına  yaşayan  yaşlı babasından Kampta  eşi ve kızı için  75 biner Yuan’dan toplam 150 bin Yuan (yaklaşık 22 bin $)  para cezası ödemesi için tebligat gönderdiklerini bildirdi.Özgür Asya radyosunun  haberine göre  son aylarda ÇKP   İşgal yetkilileri  Cezaevi ve Toplama kampında tutulanlar için  onların ailelerinden  büyük miktarda para cezası ödemelerini talep ediyor. Radyo muhabirleri Muhabirleri  Uçturpan ve Hotan’daki  Polis ve  adliye yetkililerine ulaşarak bu bilgiyi teyit ettiler.Polis ve Adili yetkililer  Toplama Kampları ve cezaevlerinde  cezalarını  çekenlerin ailelerine “iştirap” adı altında büyük miktarda para cezası kesildiğini doğruladılar.

Çin İşgal Rejimi İştirap Cezası   Tahsil Edildiğini Doğruladı

Radyo haberinde mahkumların ailelerinden para cezası tahsilatı yapıldığı yolundaki haberleri teyit için  Çin İşgal Rejiminin siyasi ve hukuki otoritelerine ulaştıklarını, talep edilen bu İştirah adı verilen para cezasının   gerekçelerini sorduklarını bildirdi.  Uçturpan İlçesi Mahkemesi katibi, ” İştirap adı altında talep edilen böyle bir para cezası için  “Vardır”  sözü ile cevaplandırdığını bildirdi.  Bu para Cezasının  miktarı hakkındaki soruya ise, ceza  miktarının mahkûmun “suçunun” niteliğine ve cezanın uzunluğuna göre değiştiğini söyledi. Ona Uçturpan’daki bir mahkûmun ailesine, cezasını çeken iki kişi için toplam 150.000 yuan emek ödemesi emrini verdiğini hatırlatıldığında, iki kişinin 15’er  yıl hapis cezası çekmeleri  ve bu  mahkumların ailelerinin talep edilen bu  para cezasının ödenmesinin  normal olduğunu söyledi. Bu uygulamanın para cezasının  ise Bu faizi ile  birlikte hemen ödenmesi durumunda tutuklu veya hükümlülerin cezası biter bitmez serbest bırakılmasını teşvik edeceğini söyledi.

Hotan İl Hukuk ve Adalet Merkezi’nin açıklaması ise   : ” Mahkemeye intikal eden dosya üzerinde  bir şey söylememiz ve yorum yapmamız doğru olmaz.  arayarak böyle bir suçun Hotan’da işlendiğine ilişkin bilgi istedik. Tutuklu veya mahkum ailesinin ödeyeceği Ceza miktarını ilgili  mahkeme  belirliyor ve karar veriyor. Bu para cezasının miktarı işlenen  “suçun” niteliğine ve cezanın süresine bağlı olarak 10-20 bin yuan’dan başlıyor ve  1 milyon Yuan’a (yaklaşık 140 bin $)  kadar değişebiliyor.” şeklinde konuştu.

Share
418 Kez Görüntülendi.