logo

trugen jacn
10 Ekim 2024

ÇİN TOPLAMA KAMPINDA KATLEDİLEN SEVGİLİ BABAMIN ARDINDAN;

Hudberdi’yi anıyorum

Abdur Rahim Geni Uygur’dur

<<Onlara olumlu bir şey geldiğinde şöyle derler: Biz gerçekten Allah’ın katındayız.

İşgalci Çin hükümetinin Doğu Türkistan’da uyguladığı soykırım nedeniyle, 2017 yılından bu yana ana vatandaki Uygurları tehdit etmek ve yurt dışındaki akrabalarıyla iletişime geçmelerini engellemek de dahil olmak üzere babam Gheni Khudberdi ile hiçbir iletişim kuramadım. Ancak bu yıl, 6 Temmuz 2024’te Çin hükümeti polisi, faşist cellat Xi Jinping’in suçlarını Temmuz ayından itibaren Hollanda’nın Lahey’deki (Danhach) Dünya Hukuk Mahkemesinde yargılamak üzere kardeşimi benim için bir telefon görüşmesi yapmasıyla tehdit etti. 8’den 12’ye. İfade vermemem konusunda baskı yapıldığında öfkeyle telefonu kapattım. Çin’den gelen bu tehdit, her aileye sinen komplo ve kötülük beni dehşete düşürdü. Bu hile işe yaramadı ve daha sonra Çin polisi babamı esir kampından çıkardı ve bana kardeşimin ağır hasta babamla konuştuğu ve bana tavsiye verdiği bir video gönderdi. Bu videoyu izlememe rağmen kendimi sımsıkı tuttum ve Çin hükümetinin baskılarına boyun eğmedim. Hatta Çin’in zehrini alıp bu üzücü videoyu Dünya Hukuk Mahkemesi’nde başka bir delil olarak gösterdim. Sonuç olarak, olay yerindeki hakim, savcılar ve hatta Çin hükümetinin avukatı, çelik deliller karşısında rahatladı ve bana sempati duyduklarını ifade etti. Sonunda Çin hükümeti, beni tuzağına düşüremeyen ve babam ve ağabeyim aracılığıyla Çin hükümetine karşı faaliyetlerde bulunmamı engelleyemeyince, babamı ve erkek kardeşimi esir kampına geri gönderdi.
İki ay geçti. – 17 Eylül’de bir arkadaşım bana babamın bir toplama kampında öldüğünü söyledi. Bu haberi duyunca çok üzüldüm ama bu haber beni psikolojik olarak tüketmenin yanı sıra işgalci Çin hükümetine olan öfkemi de artırdı; Adım atma ve devrimci mücadelemi sürdürme cesaretimi artırdı. En önemlisi, parlak bir şafağa dair umudumu uyandırdı ve zafer hedefine doğru adımımı daha tatlı ve sarsılmaz hale getirdi.

Sevgili baba, sevgili anne, sana söz veriyorum, tüm üzüntümü güce dönüştüreceğim, öfkemi ve nefretimi işgalci Çin hükümetinin kalbine hançer gibi vuracağım ve bunu ömrümün sonuna kadar sürdüreceğim. hayat. Çin Komünist-Faşist hükümetinin Doğu Türkistan’daki sömürge yönetimi sona erinceye ve biz Doğu Türkistan halkı özgür ve refaha kavuşuncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceğim.

Sevgili Babacığım, Melek Ana, ben çocukluğumda sizler karşısında üzerime düşen görevi yerine getiremedim. Hastayken yanında duramadım, seninle ilgilenemedim. İşgalci Çin devletinin insan katliamı sizi benden, gururlu oğlunuzu görmekten, oğlunuzun şan, hakikat ve adalet yolundaki mücadelesi ve başarısıyla gurur duymaktan, torununuzu öpüp kucaklamaktan ve genel olarak ayırdı. atalar ve nesiller arasındaki tüm manevi bağlardan. Bunun hakkında konuşmayı bırakamıyorum. Çünkü sömürge yaşamının ve yabancılaşmanın bizde bıraktığı yaralar kelimelerle anlatılamaz.

Sevgili Babacığım, Çin hükümeti Doğu Türkistan’da ölenlerin cenaze namazını bile kılmayı yasakladı. Ancak özgür dünyada durum böyle değil. Son cenaze namazını evimin yakınındaki bir Türk camisinde kılmak için cami heyetiyle buluştuğumda ve onlara gözyaşları içinde senin Çin hükümetinin bir esir kampında öldüğünü söylediğimde bana şunu sordular: ‘Sen onu ziyaret etmedin mi? hayatta olduğundan beri baban mı? Eğer yanına gidemediyseniz en azından telefonda tanışıp son sözlerini dinlemenin mutluluğunu yaşamadınız mı? Bu sözlerden Doğu Türkistan’daki baskı ve katliamı hâlâ bilmediklerini, cellat Çinlilerin Uygurların cenazelerini doğrudan yakınlarına vermeden gömeceklerini, cenaze namazı okumanın suç olduğunu, böyle bir şeyi söylemenin bile suç sayıldığını, iletişim kuramadığımı, yıllardır telefonda bile konuşmadığımı söyledim. Cemaat bunu duyunca şaşırdı ve dünyada bu kadar adaletsizliğin varlığına hayretle yakalarını tuttular. Sonra beni teselli ederek yarın cuma namazından sonra babanın cenaze namazını kılalım dediler.

Sevgili, şefkatli, sevgili babam, bu dünyanın dayanılmaz baskısını, işgalci Çin ülkesinin kolonisindeki inanılmaz zulmü yaşadın ve şimdi de sen

Share
132 Kez Görüntülendi.