logo

trugen jacn

RİZE-MAHMUT C.ÖKTEN ORTA OKULU’NDAN DOĞU TÜRKİSTAN’A YARDIM KERMESİ

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Rize Merkez Mahmut Celalettin Öktem Orta Okulu  Müdürlüğü ile Okul Aile  Birliği   işbirliği ile Çin işgalinde varlık olma mücadelesi vermekte olan Doğu Türkistanlı Kardeşlerine yardım amacı ile bir kermes düzenlediği bildirildi. Okul öğrencileri ve ailelerinin büyük destek verdiği  ve  Doğu Türkistan halkına destek amacıyla okul koridorunda açtığı Dürüstlük Manavından elde edilen 2.023 Türk Liralık gelir Diyanet Vakfı´na bağışlandı.

Okul Müdürü Taşdelen : Kardeşler  Olarak Doğu Türkistan’a Destek Olmak  

Rize Merkez Mahmut Celalettin Öktem İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Sayın Ayhan Sanlı Taşdelen  düzenledikleri Doğu Türkistan’a yardım kermesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  şunları söyledi : ” Doğu Türkistan’a yardım projesi kapsamında bu Kermesi düzenledik. Okulumuz öğrencileri, Doğu Türkistan halkına destek amacıyla okul koridorunda Dürüstlük Manavı açmıştır. Doğu Türkistan halkının çektiği sıkıntıları hafifletebilmek adına onlara bir nebze katkıda bulunabilmek amacıyla yapılan bu etkinlikten 2023 TL gelir elde edildi. Okulumuz idarecileri,  öğretmen, öğrenci, veli ve okul aile birliği dayanışmasıyla açılan Dürüstlük Manavıyla öğrencilerin yardımlaşma ve kardeşlik duygularını pekiştirmeyi amaçladık. Satışa sunulan ürünlerin üzerinde fiyat bulunmadığını, gönüllülük esasıyla kimin gönlünden ne kopuyorsa satışların bu şekilde gerçekleştirildi.” Şeklinde konuştu.
Aile Birliği Başkanı : Amacımız Doğu Türkistan’daki Çin Zulmüne Dikkat Çekmek

Rize  Mahmut Celalettin Öktem İmam Hatip Okulu Aile Birliği Başkan Yardımcısı Fatih Çolak ise  öğrencilerdeki  yardımlaşma duygusunu artırmak için bu çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade ederek “Doğu Türkistan´da yaşayan Kardeşlerimize yönelik yapılan  zulme dikkati çekmek amacı ile bu kermesi düzenledik. Biz Müslümanlar  arasında  dil din  ve ırk ayrımı yapmadan Müslümanların herkese yardım yapma fikrini  aşılamayı, çocuklarımızın hassasiyetlerini artırmayı amaçlıyoruz. Tezgâhlarda bekleyen yok. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz aldıkları meyvelerin bedelini kendi gönlünce yardım kutusuna bırakıyor.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kermes’in Geliri  Türkiye Diyanet Vakfı’na Teslim Edildi 

İmam Hatip Orta Okulunda  düzenlenen Kermeste Öğrencilerimiz, Doğu Türkistan´daki zulüm altında olan insanlara gönderilmek üzere “Dürüstlük Manavı” standından elde ettikleri 2 bin 23 liralık geliri Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesine bağışladılar.

Rize Müftü Yrd.Çakmakçı :   Yardımsever Öğrencilerimizi Tebrik Ediyorum

Bağışı teslim alan İl Müftü Yardımcısı  Naci Çakmakçı, “İyilikte öncü  olan  Türkiye Diyanet Vakfı,  şimdiye kadar birçok iyiliğe aracılık yapmış, birçok insanın yarasına merhem olmuş ve  hayri hizmetleri kendisine ilke edinmiş bir vakıftır. Öğrencilerimizin böylesine anlamlı bir projeden elde ettikleri geliri vakfımıza bağışlamaları takdire şayandır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, destek olan okul idaresine teşekkür ediyorum. Rize şubesi olarak öğrencilerden teslim aldığımız bağışı, yerine ulaştırmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezine göndereceğiz” dedi.

Okul Koridorlarında "Dürüstlük Manavı"

Okul koridorlarında "Dürüstlük Manavı"

Kaynak : https://rize.meb.gov.tr/rista/egitim-haberleri.asp?k= detay&id =90&fbclid=Iw

Share
594 Kez Görüntülendi.